Anlık Bildirim

Samsung, önümüzdeki yıl tanıtacağı telefonlarda katlanabilir batarya teknolojisine geçiş yapacak!

Samsung, batarya konusunda ciddi gelişmeler katetti. Katlanabilir batarya teknolojisine geçiş yapması beklenen şirketin, yeni nesil telefonlarda devasa büyüklükte bataryalar kullanması bekleniyor.
Samsung'un bataryalardan sorumlu birimi Samsung SDI, uzun bir süredir katlanabilir bataryalar üzerinde çalışıyor. Buna dört yıl önce bir telefon için geliştirilen 210 mAh büyüklüğündeki esnek batarya prototipinde tanık olmuştuk. Endüstri kaynaklarından gelen yeni bilgiler ise Güney Koreli şirketin 3000-6000 mAh kapasiteli katlanabilir bataryaların üretimine bu yıl içerisinde başlayacağını kaydetti. 

Yetersiz pil süresi tarih olabilir 

Katlanabilir bataryaların yıl bitmeden üretim bandına girecek olması heyecanlandırıyor zira, Samsung'un önümüzdeki yıl lanse edeceği amiral gemisi telefonlarında esnek batarya teknolojisine yer vermesi bekleniyor. Hatta katlanabilir bataryanın kullanılacağı ilk telefonun ise katlanabilir ekranlı Galaxy X olacağı ifade ediliyor. 
Daha önce düşük kapasiteli olması sebebiyle "V" şeklindeki esnek batarya teknolojisine geçiş yapamayan Samsung, aradan geçen dört yılın ardından bu sorunu da çözmüşe benziyor zira 6000 mAh'e kadar bir pil kapasitesinden bahsediliyor. Bakalım katlanabilir bataryalar akıllı telefon endüstrisinin en büyük sorunu yetersiz pil süresi sorununu çözecek mi?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim