Anlık Bildirim

Zopo, Helio X20 ve 4GB RAM taşıyan bir Phablet modeli hazırlıyor

MediaTek'in 10 çekirdekli olarak lanse ettiği Helio X20 yongaseti henüz resmi olarak piyasaya çıkmadı ancak şimdiden pek çok akıllı telefon üreticisi sıraya girmiş durumda. Elephone ve HTC yeni modellerinde Helio X20 yongasetine yer vermeye hazırlanırken, tanıdık bir isim Zopo da listeye eklendi. 

20nm fabrikasyon süreci ile üretilecek olan Helio X20, yoğun iş yüklerinde 2 adet Cortex-A72, orta seviye iş yüklerinde 4 adet Cortex-A53 ve en düşük iş yüklerinde yine 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini devreye sokarak en iyi performansı en iyi enerji tasarrufu ile sunmayı amaçlıyor. 

Yongaseti beraberinde 4 çekirdekli ve 850MHz saat hızında çalışan Mali-T880 grafik birimi getiriyor. Ancak yongasetinin eksik tarafı LPDDR3 belleklere kadar ve 2K ekranlara kadar destek sunabilmesi. 

Zopo'nun yeni Phablet modeli Helio X20 yongasetinin yanında 6 inçlik 2K ekrana sahip olacak. 4GB RAM ile sistemi destekleyecek olan Zopo, arka kısımda da 20MP çözünürlüğünde bir kameraya yer vermeyi planlıyor. Zopo'nun yeni amiral gemisi için rekabetçi bir fiyat etiketi belirleyeceği tahmin ediliyor. 

HTC One A9 ve Elephone P9000 modellerinde de 4GB RAM, 20MP çözünürlüğünde arka kamera, Full HD veya 2K ekran gibi özelliklerin yer alacağı biliniyor. Bu bakımdan daha çok fiyat açısından sıkı bir mücadele yaşanacak gibi görünüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim