Anlık Bildirim

IFA 2012: Samsung Galaxy Note II resmen tanıtıldı ve detaylı görüntüleri yayınlandı

Yılın ikinci yarısında çıkış yapacak en önemli cihazlar arasında yer alan Galaxy Note II, Berlin'de düzenlenen Unpacked 2012 etkinliğin kapsamında resmen tanıtıldı. Etkinlik öncesi internete sızdırılan melez cihaz, tahmin edildiği gibi Galaxy S3 ile benzer detayları beraberinde getiriyor.
Orijinal Note modelinde yer alan tasarımı geliştiren, taşınabilirliği arttıran ve kolay kullanılabilmesi için bazı iyileştirmeler yapan Samsung, mobil sektörde 5 inç ve üstü segmentin popüler hale gelmesini sağlayan telefonunun ikincisini sergiledi. Daha önceki haberimizde de paylaştığımız Galaxy Note II'nin teknik detaylarının tamamını aşağıda bulabilirsiniz;
  • 151.1 x 80.5 x 9.4mm ve 180 gram
  • 5.5 inç (1280 x 720 piksel) HD Super AMOLED
  • 1.6GHz dört çekirdekli işlemci
  • HSPA+ ile 21Mbps, 4G LTE ile 100Mbps
  • Android 4.1 Jelly Bean
  • 8MP arkadan aydınlatmalı LED flaşlı kamera
  • 1.9MP arkadan aydınlatmalı görüntülü görüşme kamerası
  • Full HD 1080p video kaydetme/oynatma
  • A-GPS, GLONASS
  • Bluetooth 4.0, USB 2.0 Host
  • Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi Direct
  • mHL portu, NFC çipi
  • İvme ölçer, yakınlık sensörü, jiroskop, barometre
  • 16/32/64GB dahili hafıza, 2GB RAM
  • 64GB'a kadar microSD desteği
  • 3,100 mAh standart Lityum iyon pil
Donanım olarak Galaxy S III'ten farklı teknolojilere sahip olmayan Note II, yenilenmiş S Pen teknolojisiyle donatılmış. Gerçek kalem-kağıt deneyimi yaşatabilmesi için kalınlaştırılan, ergonomik hale getirilen S Pen, geliştirilen yazılım sayesinde 256 ile sınırlı önceki neslin aksine 1024 hassaslık seviyesiyle algılanabilecek. Üstelik kalemi yuvasından çıkarıp bir yerde unuttuğunuzda telefonunuz sizi uyararak cihaz için oldukça önemli olan bu donanımın kolayca kaybolmasını önleyecek.
Geniş ekranın avantajlarından olabildiğince yararlanılabilmesi için kullanıcı arayüzünde yapılan mühim değişikliklerden birisi de; Air View. Bu özellik, e-posta, S Planner, resim galerisi ya da video gibi uygulamaları kullanırken S Pen'i ekranın yaklaşık 5-10mm üzerinden gezdirerek içeriklerin ön izlemelerini görüntülemeyi mümkün kulacak. Böylece yeni bir ekran açmadan dosyayı, postayı ya da görüntüyü ön izleme şeklinde inceleyebileceksiniz. 
İlk olarak Galaxy S3'te çıkış yapan Popup Play'in yanı sıra Popup Note adlı S Note uygulamasının çoklu görev deneyimi kapsamında kullanılabilmesini sağlayan yeni bir fonksiyon, önceden kaydedilmiş şekilleri çizerek bir takım işlemlerin kolayca gerçekleştirilebilmesini sağlayan Quick Command ve son olarak ekran görüntüsünü video olarak kaydetmeyi sağlayan Screen Recorder da cihazın Jelly Bean sürümlü yazılımında yüklü olacak.
IFA 2012: Samsung Galaxy Note II resmen tanıtıldı ve detaylı görüntüleri yayınlandı
5.5 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekranın kullanıldığı GT-N7100'ün birinci nesil Note'tan çok daha iyi bir ekran taşıdığını söyleyebiliriz. Yukarıdaki alt piksel karşılaştırmasını dikkatlice incelediğinizde, One X'in HD Super IPS LCD2 ekranı ile Galaxy Note 2 arasında aşırı bir fark olmadığını görüyoruz. Çünkü Samsung, hem güç tüketiminde tasarruf sağlayan hem de yüksek çözünürlüklü AM-OLED ekranların üretilebilmesine imkan tanıyan kendi geliştirdiği PenTile dizilimi yerine farklılaştırılmış bir RGB dizilimi kullanan Güney Koreli üretici, tasarruftan ödün vermediği gibi kaliteyi de gerçek HD deneyimiyle eş değer hale getirmiş. Ayrıca kontrast oranının da piyasadaki diğer panellerin çok çok üstünde olduğunu ekleyelim.
Titanyum grisi ve mermer beyazı renk seçenekleri ile 3G/4G LTE iletişim teknolojisi desteğine sahip Galaxy Note 2'yi Ekim'de tüketiciyle buluşturacak olan Samsung, ilk etapta Avrupa, Asya, Orta Doğu pazarlarında satılacak. Amerika ve Kanada'ya 2012 sonlarında giriş yapacağı aktarıldı. Note 2 için toplamda 128 ülke ve 260 operatörü kapsayan bir satış ağının kurulacağı açıklandı. Samsung'un en yeni cihazını tüketiciler 31 Ağustos'tan 5 Eylül tarihine kadar IFA 2012'deki standından tecrübe edebilecekler. 
IFA 2012: Samsung Galaxy Note II resmen tanıtıldı ve detaylı görüntüleri yayınlandı
IFA 2012: Samsung Galaxy Note II resmen tanıtıldı ve detaylı görüntüleri yayınlandı Tam Boyutta Gör
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23504 kez okundu.
80 kişi, toplam 94 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
super amoled, Samsung ve
2 etiket daha s pen jelly bean
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim