Anlık Bildirim

IFA 2014 : Microsoft'tan uygun fiyatlı 'amiral gemi' akıllı telefon Lumia 830

IFA 2014 : Microsoft'tan uygun fiyatlı 'amiral gemi' akıllı telefon Lumia 830

Microsoft'un son dönemde fuarlarda uygun fiyatlı akıllı telefonlar tanıtıtğınız, amiral gemi modelleri için ise ayrı etkinlikler yaptığına şahit oluyoruz. IFA 2014 fuarı da böyle bir seyir izliyor. 

Firmanın Lumia 730 modelinde sonra tanıttığı ikinci model Lumia 830 uygun fiyatlı amiral gemi modeli olarak nitelendiriliyor ve Lumia 930 modeline benzer bir tasarım çizgisi izliyor. Modelin en dikkat çekici tarafı ise 2.25D kavisli ekranı ve OIS destekli 10MP çözünürlükte PureView arka kamerası.

OIS desteğini genelde üst seviye akıllı telefonlarda görüyorduk. Microsoft bu teknolojiyi artık daha alınabilir seviyelere çekmeyi başarmış. Microsoft farklı yazılımsal desteklerle arka kameranın sınıfındaki en iyi fotoğrafları çekmesini sağlayacak. Kamera yuvası nedeniyle cihazın arka kısmı Lumia 1020 modelini andırıyor. 

IFA 2014 fuarında öne çıkan diğer bir tanım ise 2.5D veya 2.25D kavisli ekran tasarımı. Gözle görülemeyecek kadar ince olan bu tasarımda kenarlardan başlayarak ekranın ortasına doğru bombe yapıyor. Cihazda metal bir çerçeve de kullanımı daha hoş bir hale getirmiş. 

Lumia 830 modelinde bunların haricinde 5 inçlik 720p ekran, Gorilla Glass 3 koruma, 1.2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 400 yongaseti, 1GB RAM, 16GB artırılabilir bellek, 2200mAh gücünde batarya, 8.5mm kalınlık şeklinde özellikler yer alıyor. Windows Phone 8.1'in ilk güncellemesi olan ve Microsoft'un Lumia Denim olarak adlandırdığı güncelleme de cihazda yüklü olacak. Cihaz 4 farklı renk seçeneği ile bu ay içerisinde 330 Avro veya 330$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1107 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim