Anlık Bildirim

iPhone ile kapı açmak ve toplu taşımada ücret ödemek mümkün hale geliyor

Apple, iPhone'lardaki NFC yongasının kullanılabilirlik alanlarını genişletiyor. Yakın alan iletişimi ile artık otel odalarının ve araçların kilidi açılabileceği gibi toplu taşımada ücret ödenebilecek.
Şu anda iPhone'unuzdaki NFC (Yakın Alan İletişimi) yongasıyla Apple Pay üzerinden alışveriş yapmak dışında yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Ancak yayınlanan yeni bir rapora bakılırsa, Apple yakında kullanıcıların iPhone'larında NFC yongasıyla çok daha fazla şey yapmasına izin verecek. Örneğin şirket kullanıcıların bu yonga aracılığıyla otel odalarının ve arabalarının kilidini açmasına izin verebilir.
Apple'ın gelecek ay gerçekleştirilecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda iPhone'lardaki NFC yongası için büyük bir güncelleme duyuracağı bildirildi. Bahsi geçen güncelleme iPhone'ların akıllı kapıların kilidini açmasına ve hatta toplu taşıma araçlarında ücret ödemek için kullanılmasına imkan sağlayacak.

Apple çalışanları NFC ile ofislere giriyor

Apple çalışanlarının bu yeni özelliklere zaten sahip olduğu ve şirketin Cupertino'daki genel merkezindeki ofislere ve binalara girmek için iPhone'larını kullandıkları belirtildi. iPhone aracılığıyla Bluetooth kullanarak akıllı kilitleri açmak mümkün ancak NFC yongasının daha güvenli bir seçenek olduğuna inanılıyor.
Bu yeni özellikler sadece son iPhone modelleriyle sınırlı olmayacak gibi görünüyor. Şirketin 2014 yılından bu yana ürettiği bütün iPhone'larda NFC yongası var. Dolayısıyla bu özellikler resmi olarak onaylandıktan sonra basit bir yazılım güncellemesiyle bu iPhone'lara da sunulabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4394 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, nfc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim