Anlık Bildirim

İlk akıllı telefon 20 yaşında


Gündelik hayatta vazgeçilmezlerden birisi haline gelen akıllı telefonlar, zaman içerisinde çok önemli donanım ve yazılım değişikliklerine uğradı ve halen de gelişime açık bir yapı arz ediyor. İlk akıllı telefon modelinin tanıtılmasının üzerinden ise tam 20 yıl geçti.

IBM ve BellSouth ortaklığı tarafından geliştirilen Simon Personal Communicator adlı cihaz , 23 Kasım 1992 tarihinde COMDEX fuarında görücüye çıkmıştı. Satışa sunulması ise 1994 yılını bulmuştu.

Bugün ile karşılaştırılmayacak kadar düşük donanıma sahip olsa da bazı özellikleri günümüzde hala popüler olarak kullanılıyor.

Simon cihazında 4.5 inçlik 160 x 293 piksel çözünürlüğe sahip bir stylus destekli dokunmatik ekran bulunmaktaydı. 16MHz saat hızında çalışan Vadem işlemci, 1MB RAM, 1/1.8MB hafıza kartı desteği, Ni-Ca batarya, yaklaşık 500gr ağırlık, 1 saat konuşma süresi ve PCMCIA kart girişi şeklinde diğer özellikleri mevcuttu. 

Cihaz ile çağrı yapma, rehbere kişi ekleme, görev listeleri, mail kontrol etme ve üçüncü parti uygulamaları kullanma işlemleri yapılabiliyordu. Uygulama yükleme PCMCIA kartı yoluyla yapılmaktaydı.

Cihaz 1994 yılında BellSouth tarafından iki yıl kontratlı olarak 899$ (şimdiki ekonomik duruma göre 1400$) karşılığında satışa sunuldu. İlk 6 ayda 50 000 adet satılan model daha sonra 599$ fiyatına düştü ve sonra da piyasadan silindi.

Aradan geçen 20 yılda akıllı telefon sektörünün aldığı yol takdire şayan. Ancak asıl büyük atılım son 4 yılda oldu diyebiliriz.  Önümüzdeki yıllar da akıllı telefon sektörü için daha büyük atılımlara gebe.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9910 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim