Anlık Bildirim

Imagination, Warrior P5600 çekirdeğini detaylandırdı

Imagination, Warrior P5600 çekirdeğini detaylandırdı

Mobil dünyaya sunduğu Power VR serisi grafik birimleri ile tanıdığımız Imagination Technologies, 100 milyon dolar karşılığında beraberindeki konsorsiyum ile MIPS mobil işlemci tasarımcısını satın almıştı.

ARM'ın esinlendiği aynı mikroişlemci yapısını temel alan ve ARM kadar eski olan MIPS, bugüne kadar kendi mobil işlemcilerini tasarladı ve piyasaya sürdü. Ağırlıklı olarak entegre sistem pazarında çok sayıda ortağı olan MIPS tek tük mobil cihazda boy gösterse de ARM kadar popüler olamadı.

MIPS'in işlemci tasarımlarını devam ettiren Imagination, yaz aylarında ilk bilgileri paylaştığı Warrior P5600 işlemci çekirdeğini resmen lanse etti.

Warrior P5600 çekirdeği MIPS'in Series 5 mimarisini temel alıyor. Bu mimaride ilk kez 128bitlik SIMD desteği, Intel'in Hyper Threading teknolojisine benzer bir şekilde Multi-threading teknolojisi, donanım ve yazılım sanallaştırması, üst seviye güvenlik standartları şeklinde yenilikler sunuluyor.

Warrior çekirdek ailesi 32 ve 64 bitlik versiyonlara sahip olacak.Tek çekirdekten 6 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen ailede giriş, orta ve üst seviyeye hitap edecek üç seri yer alacak. Warrior P5600 serisinin üst seviye işlemci çekirdeği ve 40 bit genişletilmiş veriyolu ile 1TB'a kadar bellek desteği sunan bir teknoloji de yer alıyor.

Warrior P5600 muadillerinden yüzde 30 daha az yer kaplıyor ve performans konusunda benchmark skorları da oldukça iddialı. Imagination, üretim yerine çekirdeği lisanslamayı seçmiş ve bu çeyrekte müşterilere dağıtmaya başlayacak. Ancak ilk ürünlerin ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim