Anlık Bildirim

Intel, Android 4.1 sürümünü tablet ve akıllı telefonlarda çalışacak şekilde port ediyor


Intel'in Medifeld işlemcisi üzerinde çalışan ilk Android'li akıllı telefonlar yılın ilk yarısında bazı bölgelerde satışa sunulmuştu. Intel şimdi yeni sürüm üzerinde çalışmalara başladı.

Firma yaptığı duyuruda, Android 4.1 Jelly Bean sürümünün Intel işlemcili akıllı telefon ve tabletlerde çalışacak şekilde port edilmeye başlandığını bildirdi. Ancak port işlemlerinin ne zaman biteceği ve hazır hale geleceği konusunda bir detay verilmiyor. 

Intel'in Medfield işlemcisini barındıran Android Gingerbread sürümüne sahip akıllı telefonlar Çin, İngiltere gibi kısıtlı ülkelerde satışa sunuldu. Bu cihazların yıl sonuna doğru ICS sürümüne güncellenmesi bekleniyor.

ARM'ın hüküm sürdüğü mobil dünyada Intel'in pazar payı oldukça küçük. Google ile optimizasyon çalışmalarına iki yıl önce başlayan Intel, bu yolda büyük mesafe katetti ve ilk modeller piyasaya sürüldü. Vizio da bir süre sonra Medield işlemcili bir tabletini piyasaya sürecek.

Jelly Bean çalışmaları ile Intel piyasada biraz daha fazla yer edinmeye çalışacak. Intel hali hazırda Atom işlemciler için Android uygulamaları geliştirecek yazılımcılar için açılan 29000$'lık bir yarışmaya da sponsor oldu.

Intel'in bu piyasadaki tek çalışması Android portlarından ibaret değil. Daha az enerji tüketen ve daha iyi performans sunan yeni nesil Atom işlemci ailesi Clover Trail, yıl sonuna doğru tabletlerde yer almaya başlayacak. Intel bu seriyi sadece Windows 8 işletim sistemi için kullanacak. Firmanın tablet pazarındaki mücadelesi daha çok Windows 8-Clover Trail etrafına odaklanacak.

Ayrıca kendi işlemci mimarisini kullanan MIPS de Jelly Bean sürümünü port etmeye başladığını duyurdu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim