Anlık Bildirim

İşte Samsung'un Bada 2.0'lı yeni telefonları; Wave 3, Wave M ve Wave Y

Bazı iddialara göre Google'ın Motorola Mobilite Grubu'nu satın almasından sonra LG ile birlikte Android platformunu gözden düşürerek,  Güney Kore hükümetinin desteği ile yeni bir işletim sistemi hazırlayacağı öne sürülen, diğer bir iddiaya göre ise HP'nin webOS bölümünü satın alacağı speküle edilen Samsung, Android ve Windows Phone tabanlı akıllı telefonlarına ek olarak kendi geliştirdiği Bada işletim sistemine yönelik çalışmalarına da sürdürüyor. Şirket yaptığı yeni bir açıklamayla, IFA 2011 Fuarı'nda sergileyeceği Bada 2.0 işletim sistemli yeni telefonlarını duyurdu.
Samsung Wave 3
Samsung'un yeni telefonlarına geçmeden önce Bada 2.0 işletim sisteminin neler getirdiğini kısaca hatırlamakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Bir önceki sürümü ile kıyaslandığında Bada 2.0, çoklu uygulama desteği (multi-tasking), WiFi Direct desteği, ses tanımlama, Yakın Alan İletişimi (NFC) desteği ve daha fazla sayıda kişiselleştirilebilme özelliği sunan  yeni kullanıcı arayüzü ile birlikte push notification gibi yenilikler içeriyor. Samsung tarafından duyurusu yapılan Wave 3, Wave M ve Wave Y model isimli yeni nesil akıllı telefonların tamamı Bada 2.0 işletim sistemiyle geliyor ve mobil platformun tüm yeniliklerinden faydalanıyorlar.
İşte Samsung'un Bada 2.0'lı yeni telefonları; Wave 3, Wave M ve Wave Y
Samsung Wave M
Bada 2.0'lı yeni telefonlardan Wave 3, 9.9 mm kalınlığında anotlanmış Alüminyum gövdeye sahip. 4-inç boyutunda ve 800 x 480 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana sahip olan telefona 1.4GHz hızında işlemci güç veriyor. HSDPA 14.4 Mbps  desteği sunan telefonun arka kısmında 5 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya yer verilirken, ön kısımda ise görüntülü konuşma için VGA çözünürlüğünde kamera bulunuyor. 802.11n WiFi desteği sunan ve Bada 2.0'ın WiFi Direct yeteneğinden faydalanan telefonda ayrıca Bluetooth 3.0 desteği sunulurken, pil olaraksa 1500 mAh kapasiteli batarya kullanılmış.
İşte Samsung'un Bada 2.0'lı yeni telefonları; Wave 3, Wave M ve Wave Y
Wave Y
Samsung Wave M ise  113.8 x 63.3 x 12.2 mm boyutlarında ve 121 gram ağırlığında metalik kasaya sahip. 3.65-inç büyüklüğünde ve 480 x 320 piksel çözünürlüğünde kameraya sahip olan telefona 832MHz hızında işlemci güç veriyor.  HSDPA 7.2 Mbps, opsiyonel NFC desteği, 5 Megapiksel çözünürlüğünde kamera, VGA çözünürlüğünde ön kamera, 802.11n WiFi, WiFi Direct desteği, Bluetooth 3.0 ve 1350 mAh kapasiteli pil detaylar da telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor.
Bada 2.0 işletim sistemini kullanan 3. model ise Wave Y. 110 x 58.2 x 12.3 mm boyutlarında ve 102.4 gram ağırlığındaki telefon, 3.2-inç büyüklüğünde ve 480 x 320 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip. 2 Megapiksel çözünürlüğünde kamerası bulunan telefon, HSDPA 7.2 Mbps, 802.11n WiFi, WiFi Direct, Bluetooth 3.0 ve 1200 mAh pil gibi detayları da bünyesinde barındırıyor.
Bada 2.0 işletim sistemini kullanan yeni telefonların tamamı, Samsung tarafından duyurusu yeni yapılan çapraz platform özellikli mesajlaşma servisi ChatOn ile birlikte geliyorlar. Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek IFA Fuarı'nda katılımcıların beğenisine sunulması beklenen yeni nesil Bada telefonlarının Sonbahar aylarında satışa sunulması beklenirken, fiyatları hakkındaysa bilgi verilmedi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13778 kez okundu.
30 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim