Anlık Bildirim

Amerikan hükümeti, müttefiklerinin Huawei donanımları kullanmasını istemiyor

Güvenlik endişeleri sebebiyle müttefiklerinin Huawei donanımları kullanmasını istemeyen Amerikan hükümeti, söylentiye göre Çin’li üretici tercih etmeyen ülkelere mali teşviklerde bulunacak.
Amerikan hükümeti, Huawei donanımlarını istemiyor Tam Boyutta Gör
İlk olarak Wall Street Journal üzerinde yayınlanan bir rapora göre, ABD hükümeti, güvenlik endişeleri sebebiyle müttefiklerinin Huawei ekipmanları kullanmasını istemiyor. Amerikan hükümeti yetkililerinin Almanya, Japonya ve İtalya’daki meslektaşlarıyla bu konu üzerine konuşmak için toplandıkları iddia ediliyor.

Çin’li üretici tercih etmeyene mali destek

Yine aynı kaynağa göre ABD, Çin’li üreticilerden ekipman almayan ülkelere mali teşvik sunmayı düşünüyor. ABD hükümeti çalışanlarının Huawei ve ZTE cihazları kullanması hali hazırda yasaklanmıştı. Ancak hükümet, deniz aşırı ülkelerde bulunan ABD askeri üslerinin, internet trafiğinin Huawei donanımları üzerinden geçmesinden endişeleniyor. Yeni çıkacak 5G ağ donanımları da bunların başında.

Her ne kadar Huawei, Çin hükümetinden bağımsız olarak faaliyet gösterdiğini iddia etse de ABD, Çin’li üreticilerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Firma bu tarz endişelerin giderilmesini sağlamak için İngiltere ve Almanya'ya ekipman güvenliği ve arka kapıları kontrol eden merkezler kurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15335 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, amerika ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim