Anlık Bildirim

BlackBerry'nin pazar payı, 3.çeyrekte %1,8'e kadar geriledi

BlackBerry'nin pazar payı, 3.çeyrekte %1,8'e kadar geriledi

Endüstrinin önemli pazar araştırma şirketlerinden olan ABI Research, akıllı telefon pazarının 3.çeyrekteki durumuna ışık tutan araştırmasını yayınladı. Araştırmada en dikkat çeken sonuç BlackBerry ile ilgili.

Araştırmaya göre eylül sonu itibariyle geride bıraktığımız çeyrekte 244 milyon adet akıllı telefonun sevkiyatı gerçekeşti. Bunlardan %35'i, 85.4 milyon adet Samsung'un imzası taşırken; Samsung'u ise 33,8 milyon adet iPhone satışıyla pazardan %14'lük pay alan Apple takip etti. Apple, her ne kadar iPhone satışlarını arttırmış olsa da pazardaki büyümeyi karşılayacak kadar satışlarını arttıramadığı için pazar payının 4Ç2012'deki %22,6'dan %14'e kadar gerilmesine engel olamadı

Platform bazında ise Samsung'un öncülüğünde liderliği açık ara süren Android, pazarın %80,6'sını oluşturmayı başardı. Samsung'un haricinde Android dünyasında öne çıkan markaların Huawei, Lenovo ve Xiaomi olduğunu açıklayan ABI, Windows Phone platformunun ise yıllık bazda %165 büyüme ile hızlı bir ivme kazandığına dikkat çekerken; Nokia'nın bu satışların neredeyse tamamında, daha doğrusu %95'inde imzası bulunduğunu açıkladı.

Windows Phone platformunun pazar payını %4'e yükseltmeyi başardığı 3.çeyrekte bir dönemin akıllı telefon pazarının lideri olan Kanadalı BlackBerry ise sona bir adım daha yaklaşmış. Son zamanlarda BBM ile iOS ve Android tarafında adından sıkça bahsettirmeyi başaran BlackBerry, 3.çeyrekte pazarın ancak %1,8'lik bir kısmını elinde bulundurabilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim