Anlık Bildirim

"Microsoft bu yıl Windows Phone üreticilerine 2.6 milyar dolar destek sağlayacak"

'Microsoft bu yıl Windows Phone üreticilerine 2.6 milyar dolar destek sağlayacak'

Microsoft'un Windows Phone ekosistemini geliştirmek amacıyla üretici ortaklarına mali destek sağladığı zaman zaman gündeme geliyor. Ancak bu yıl firmanın kesenin ağzını açtığı iddia ediliyor.

Eldar Murtazin tarafından verilen bilgilere göre Microsoft platformun ileriye götürülmesi adına bu yıl ortaklarına toplamda 2.6 milyar dolarlık mali destek sağlayacak. 

Destek içerisinde aslan payı Samsung'un. 1.2 milyar dolar mali destek alacak olan Samsung'un Full HD ekranlı bir akıllı telefonu kısa süre önce cihaz profil bilgilerinde ortaya çıkmıştı. Bu bakımdan Samsung'un daha iddialı modeller hazırladığına dair iddialar artıyor.

Ekosistemde iki alt seviye cihazı olan Huawei 600 milyon dolar destek elde ederken, ekosisteme yeni giriş yapacak olan Sony de 500 milyon dolarlık mali destek alacak. Diğer firmaların da 300 milyon dolarlık bir bütçecen faydalanacağı belirtiliyor.

Bu mali destek nasıl sağlanacak şimdilik belirsiz. Ancak bunun bir kısmının lisans ücretlerini kaldırarak sağlanacağı tahmin ediliyor. Kalan kısmının ise reklam ücretlerini veya Ar-Ge masraflarını karşılama şeklinde olacağı ifade ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8064 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim