Anlık Bildirim

DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #7

Eylül akşamlarında, pencerenizde elinizde kahveniz ile yağan yağmuru izlerken, "Bir şey eksik galiba?" dediğiniz anda aklınıza gelen ilk şey olan geliştirme günlüğü ile karşınızdayız.

DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #7 Tam Boyutta Gör

Sonbaharda yaz havası denk gelmiş hissi yaratacak yeni güncellememiz Google Play ve AppGallery’de yerini aldı. Peşine de bir geliştirme günlüğü gelmez mi dedik ve işte buradayız. Hazır olun bu sefer cidden işin ucu kaçtı. Lafı çok uzatmadan gelin değişime yakından bakalım.

Forum Anasayfa (AVM olan değil)

3.9.6 sürümüyle beraber hepinizin dikkatini çekecek ilk değişim forum anasayfasında gerçekleşti. Zamanla uygulamanın her yanını ele geçirecek v3 tasarımını, baştan aşağı yenilenen bu sayfada yakından inceleme fırsatı yakalayacağınızı söyleyebiliriz. Daha sade ve kullanışlı bu yeni tasarımın altında ise daha önceki günlüklerimizde belirttiğimiz gibi eski ve hantal halde olan Java + MVC altyapımız yerine, Kotlin + MVVM temelinde şekillenen ve Android ekosistemindeki çeşitli yeni teknolojilerin yer aldığı altyapımızı kullanıyoruz. Bu da forum anasayfasının sadece dış görüşüşüyle değil, içiyle de sizi etkisi altına alacağı manasına geliyor.

DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #7 Tam Boyutta Gör
Eski forum anasayfasında yapabildiğiniz tüm işlemler daha sade ve kullanışlı bir halde karşınızda. Ek olarak yeni bazı modüller de göreceksiniz. Sırayla tüm modüllerden bahsetmemiz gerekirse: Hızlı bir şekilde yeni konu, yeni ilan vb. açabileceğiniz “Sen de Forumla”, favorilere eklediğiniz forumlardan çeşitli konuların önerildiği “Favori Forumlarınızdan”, forumunun tamamında en çok tıklanan sıcak frısatları bir araya toplayan “Sıcak Fırsatlarda Bugün Tıklananlar”, editörlerimiz tarafından özenle seçilen “Editörün Seçtiği Fırsatlar”, kullanıcılar tarafından öne çıkarılan teknoloji konularının bulunduğu “Teknolojinin Öne Çıkanları”, en çok yanıt alan teknoloji konularının sıralandığı “Popüler Teknoloji Konuları”, forumdaki tüm konular arasında kullanıcılar tarafından en fazla öne çıkarılan konuların sergilendiği “Öne Çıkanlar”, forumun en ateşli bölümü olan Ülke ve Dünya Gündemi’nden popüler konuların yer aldığı “Gündem”, mesajınızın bulunduğu konulardan derlemenin yer aldığı “Cevaplananlar”,

 

DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #7 Tam Boyutta Gör

sadece görüntülediğiniz konuların derlendiği “Görüntülediğiniz Konular”, favoriye eklediğiniz forumların tamamını bir arada görebileceğiniz “Favori Forumlarınız”, Sıcak Fırsatlar bölümünün en çok tıklanan konularını bir araya getiren “Popüler Sıcak Fırsatlar”, en çok mesajın atıldığı forumları takip edebileceğiniz “Popüler Forumlar”, tüm forumlara arama dahil hızlıca ulaşabileceğiniz “Tüm Forumlar”, en son açılan forumları görebileceğiniz “Yeni Forumlar” ve son olarak forum ile ilgili çeşitli istatistiklerin yer aldığı “İstatistikler” kısmı olarak özetleyebiliriz diyeceğiz ama forum anasayfa o kadar dolu ki pek özet oldu diyemeyiz sanırım.

Tavsiyeler (Dolar 1.7 olmuş bilgisayar alınmaz bu zamanda tarzı tavsiyeler yok)

Biraz da portal tarafını mercek altına alalım. Aslında sistem ve notebook tavsiyeleri uzun zamandır uygulama içerisinde yer alıyordu. Ancak biraz kenarda köşede kalması dolayısıyla birçoğunuzun haberi olmama ihtimali var. Biz de gözünüze sokmak amacıyla tüm tavsiyeleri portal kısmında yeni bir sekme altında bir araya getirdik.

DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #7 Tam Boyutta Gör

Tavsiyeler sekmesi altından artık, Sistem, Telefon ve Notebook tavsiyelerinin tamamını bir arada inceleyebileceksiniz. Editörlerimiz tarafından düzenli olarak güncellenen bu sekme ile bütçenize uygun ürünleri değerlendirmenizi hızlandırmak temel amacımız oldu.

Çoklu resim yükleme ve diğer değişimler

Her zaman olduğu gibi hem haberlerimizin altına hem de Android uygulamamızın güncelleme geçmişi isimli konu altına yapılan yorumlar ışığında bazı mini değişimler de yapıyoruz. Örneğin konulara mesaj yazarken daha öncesinde aynı anda sadece bir resim yüklenmesine izin veriliyorken artık bu sayıyı dörde çıkarmış durumdayız.

DH Android Uygulaması geliştirme günlüğü #7 Tam Boyutta Gör

Diğer mini güncelleme ve hata düzeltmelerini; forumda TikTok videoları için yeni arayüz geliştirilmesi, galeride yaşanan bazı hataların giderilmesi, forum destek, uygulama giriş, özel mesajlara yeni kullanıcı ekleme gibi kısımlarda iyileştirmeler yapılması, geri butonunun beklenmeyen davranış işlevlerinin düzeltilmesi şeklinde özetleyebiliriz. Bu sefer teşekkürler kısmını çok uzatmayalım, tüm DH ekibine teşekkür edip çıkalım aradan.

DH Android Ekibi -2

DH - Teknoloji Haberleri Forum DH - Teknoloji Haberleri Forum DH - Teknoloji Haberleri Forum DH - Teknoloji Haberleri Forum DONANIM HABER ELEKTRONİK YAY.LTD.ŞTİ. Haberler ve Dergiler Ücretsiz

DH - Teknoloji Haberleri Video DH - Teknoloji Haberleri Video DH - Teknoloji Haberleri Video DH - Teknoloji Haberleri Video News Ücretsiz 126,4 MB

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim