Anlık Bildirim

ABD ordusu, devasa insansız gözlem aracını havada denemeye hazırlanıyor


Son dönemlere damgasını vuran insansız hava araçlarının farklı türlerine zaman zaman şahit oluyoruz. Gözlem, tespit ve saldırı gibi konularda hizmet veren insansız hava araçlarının şimdiye kadar belki de en büyüğü ABD ordusu tarafından denenmeye başlayacak.

Ordu ve Northrop Grumman savunma odaklı şirket tarafından geliştirilen Uzun Süre Dayanıklı Çoklu Zekaya Sahip Araç ya da kısaca LEMV adlı hava aracı, helyum ile doldurulmuş ve bir futbol sahası büyüklüğüne sahip bir robot zeplin. 

Zeplin sensörler ve veri bağlantılarıyla donatılmış ve ilk uçuşunu Haziran ayının ortalarında New Jersey'de gerçekleştirecek.

Saatte 50Km hız yapabilen zeplin için ayrılan bütçe 500 milyon dolar ve gelecek yıl ABD’nin Afganistan operasyonlarında kullanılmak için tasarlandı. Devasa hava araçlarını kullanmak düşük maliyet ve uzun uçuş süresi nedeniyle oldukça avantajlı ancak askeri seviyede sensörler ve iletişim cihazlarıyla donatmak da bir o kadar zor.

Hava kuvvetlerinin daha önce benzer bir projesi entegrasyon problemleri nedeniyle iptal edilirken, LEMV projesi de aynı nedenlerle birkaç ay gecikti.

Projenin test aşamasının sonraki bölümünde Atlantik Okyanusu'nu bir baştan bir başa geçmek de var. Zeplin gözlem ve tespit işleminin yanında 20 tona kadar da kargo taşıyabiliyor.

Bu tür araçların en büyük dezavantajı fırtına ve yıldırım tehlikesi. Bu bakımdan yer kontrol merkezindeki yönlendirici yetkilinin dikkatli güzergahlar çizmesi gerekiyor.

Proje başarılı olursa ileride daha büyük boyutlarda insansız zeplinler geliştirilmesi planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7115 kez okundu.
42 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim