Anlık Bildirim


Dünyanın en zengin isimleri listesinde yılardır hızlı bir şekilde yükselen Jeff Bezos, bu yükselişi elbette ki Amazon’un son yıllarda yaptığı akıllıca yatırımlara borçlu. Son 20 yıldır hiç ara vermeden çift haneli rakamlarla büyüyen Amazon, sadece son çeyrekte 35.7 milyar dolarlık bir satış rakamına ulaşmıştı.

Tamamlanan son çeyrekte net kârı 724 milyon dolar olan Amazon’un hisseleri de anormal bir şekilde değerlenmeye devam ediyor. Prime gibi servislere üyeliklerin artması da bu durumun ortaya çıkmasında önemli bir etken. Yazıyı yayına hazırladığımız esnada hisseler 942 dolardan işlem görüyordu ancak son 24 saatte iki kez rekor kırarak 965 dolar seviyelerini zorladı.

Amazon’un böylesine değerlenmesi elbette ki Jeff Bezos’u dünyanın en zenginleri listesinde yukarılara taşıyor. 450 milyar dolardan fazla bir değere sahip olan Amazon hisselerinin %16.9’u Jeff Bezos’ın elinde. Bunun yanı sıra ilk yıllarında Google’a 250 bin dolar yatırım yaparak şirketin ilk yıllarında önemli bir finansör olan Bezos, o zaman yaptığı yatırım karşılığında 3 milyar dolara yakın bir rakama tekabül eden Google hisselerinin de sahibi konumunda.

Toplam serveti 80 milyar dolar seviyesini geçen Jeff Bezos, bu hızla giderse 85 milyar doların üzerinde bir serveti olduğu hesaplana Bill Gates’i geride bırakarak ilk sıraya yerleşmiş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6089 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Jeff Bezos, amazon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim