Anlık Bildirim

Apple'dan rOS işletim sistemiyle çalışan artırılmış gerçeklik başlığı geliyor

Apple, 2019 yılında hazır olması beklenen artırılmış gerçeklik (AR) başlığıyla ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Kendi ekranı ve özel bir işlemcisi olacak ürün "rOS" işletim sistemiyle çalışacak.
Apple, 2019 yılına kadar hazır olması beklenen ve gelişim süreci planlanan şekilde ilerlediği taktirde ertesi yıl piyasaya çıkabilecek artırılmış gerçeklik (AR) başlığı ile ilgili çalışmalarına hız vermiş durumda.
Bloomberg tarafından hazırlanan rapora göre “T288” kod adını taşıyan AR başlığının kendine ait bir ekranı ve özel bir işlemcisi olacak. Ayrıca cihaza güç vermesi beklenen işletim sisteminin mevcut iOS'u temel alan "rOS" olacağı belirtiliyor.
Şu an için yeni başlıkla ilgili resmi olarak çok az şey biliyoruz ancak CEO Tim Cook kısa süre önce Apple için böyle bir ürünü "ilk olarak" piyasaya sürmenin değil, tüketicilere en iyisini sunmanın önemli olduğunu söylemişti. Yani bu açıklama da ürünün hazır hale gelmesi için önümüzde en az birkaç yılın olduğunu gösteriyor.
Haberin geldiği kaynak eskiden Apple'da oyun ve grafik yazılımları için yöneticilik yapan Geoff Stahl'ın şu anda rOS yazılım ekibinin direktörlüğünü yaptığını da ortaya koymuş durumda. Proje üzerinde çalışanlar arasında daha önce ARKit'in geliştirme sürecinde yer alan Cupertino ve Sunnyvale'deki mühendisler de var.

Donanım henüz tamamlanmamış

Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik başlığı henüz başlangıç aşamasında ve şirket cihazı kontrol etmek için kafa hareketleri, Siri sesli komutları ve dokunmatik ekran da dahil olmak üzere çeşitli yöntemler test etse de bu konuda bir karar vermiş değil.
AR başlığının App Store'u desteklemesi muhtemel görünüyor. Yani kullanıcıların iOS'taki gibi uygulama indirip yüklemelerine izin verilecek. Apple yeni cihazın birkaç yıl içinde hazır olmasını istediği için şirketin takvim konusunda "çok agresif" olduğu söyleniyor. Şirket ürünü 2020 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor olsa da bunu biraz daha geriye çekme kararı alabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4018 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, başlık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim