Anlık Bildirim

Atmosferdeki karbondioksit rekor seviyeye ulaştı

Atmosferdeki karbondioksit rekor seviyeye ulaştı
 
Daha önce ozon tabakasındaki açığın küçülmeye başladığından bahsediliyordu, ancak bu durum atmosferde her şeyin yolunda gittiğini göstermiyor. Nisan ayında yapılan son ölçümlerde atmosfer üzerindeki CO2 seviyesinin yüksek seviyelere ulaştığı gözlemlendi.
Ölçümlerde 400 ppm (parts per million), yani atmosferdeki bir milyon parçacık içerisinde 400 adet CO2 gözlenirken bu seviyeye en son yüz binlerce yıl önce ulaşıldığı düşünülüyor. Atmosferdeki karbondioksit yoğunluğu küresel ısınmanın başlıca sebeplerinden birisi olurken özellikle sanayi devrimi ile birlikte üretimde kullanılan yakıtlar bu yoğunluğu arttırmaya başlamıştı. 1988 yılında 350ppm olarak ölçülen değerin yaklaşık 27 yılda 400ppm'i aşmış olması da büyük sorun teşkil ediyor.
Uzmanlar  karbondioksit oranının tekrar düşmesi halinde bile küresel anlamda sıcaklığın eski seviyelere ulaşamayacağını belirtiyor. Güvenli limit 350 ppm olarak kabul edilirken CO2 salınımının bugün ki şekliyle devam etmesi halinde 2100 yılında ortalama sıcaklığın yaklaşık 3.5 derece kadar daha artabileceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5649 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, karbondioksit ve
2 etiket daha rekor atmosfer
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim