Anlık Bildirim

Bill Gates AIDS'le savaş için 140 milyon doları gözden çıkardı

Uzun bir süre önce kurucusu olduğu Microsoft’un yönetiminden çekilen ve kendini hayır işlerine adayan Bill Gates şimdi de AIDS ile mücadele edecek. Detaylar haberimizde

Bill Gates AIDS'le savaş için 140 milyon doları gözden çıkardı

2000 Yılında Bill Gates ve eşi Melinda Gates tarafından kurulan ve dünyanın en şeffaf vakfı olarak gösterilen Bill&Melinda Gates Vakfı; ‘’Her hayat eşit değerdedir.’’ mottosuyla bugüne kadar gelişmemiş ülkelerdeki sağlık ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasında tutun da ABD’de fırsat eşitliği problemine kadar pek çok konuda yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettirmişti. Vakıf şimdi ise AIDS’e neden olan HIV virüsüyle mücadele için 140 milyon doları gözden çıkardı.

Birleşmiş Milletler’in 2014 yılında yayınladığı rapora göre dünyada yaklaşık 37 milyon HIV virüsü taşıyıcısı var ve her yıl 1.2 milyon kişi AIDS’den hayatını kaybediyor. Uzmanların bu virüsü durdurmak için teknolojiye ihtiyaç duyduklarını söyleyen Gates Vakfı; uzun süredir bu virüsün durdurulması üzerine çalışan Intarcia Therapeutics şirketine ilk etapta 50 milyon dolar ve çalışmaların gidişatına göre 90 milyon dolar vererek toplamda 140 milyon dolarlık bir bağışta bulunacak.

AIDS'in yayılmasını engelleyecek 

Intercia şirketi AIDS’i tamamen ortadan kaldırmasa da en azından yayılmasını engelleyecek olan bir sistemin üzerinde çalışıyordu. İnsan vücuduna içinde HIV virüsüyle savaşacak, aşı niteliğinde, ilaç barındıran bir implantın yerleştirilmesiyle virüsün yaygın olduğu (Afrika kıtası gibi) bölgelerde daha fazla yayılmasını engellenebilir. Ayrıca implantın 12 aya varan kullanım ömrü sayesinde uzun süreli bağışıklık sağlamış olacak ve 12 aydan sonra içine tekrar ilaç enjekte edilerek kullanıma devam edilebilecek.

Bu sistemin daha işler hale gelmesi ve özellikle HIV virüsüyle mücadelede etkin olarak kullanılabilmesi için Intercia’ya destek olan Gates Vakfı adına konuşan vakfın genel müdürü Sue Desmond-Hellman AIDS’le mücadelenin insan hayatı için bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2880 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bill gates, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim