Anlık Bildirim

Birleşmiş Milletler onayladı: Uluslararası Teknoloji Bankası Türkiye'de çalışacak

En az gelişmiş ülkelere çeşitli konularda destek olmak amacıyla kurulan Uluslararası Teknoloji Bankası, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye'de açılacak genel merkeziyle çalışmalara başlayacak.

Birleşmiş Milletler onayladı: Uluslararası Teknoloji Bankası Türkiye'de çalışacak Tam Boyutta Gör

Cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oylamasının ardından az gelişmiş ülkelerde araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi, bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitesinin arttırılması için kurulan Uluslararası Teknoloji Bankası, 2017’de Türkiye’de genel merkezini açarak çalışmalara başlayacak.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi Gyan Chandra Acharya, kararın alınmasından sonra yaptığı açıklamada dünya genelinde yoksulluğun ortadan kaldırılması için ülkelerin bilim ve teknoloji konusunda ilerleme kaydetmeleri gerektiğinin altını çizdi ve bu yeni kurumun bir kilometre taşı olacağını dile getirdi. Acharya ayrıca kuruluşa ev sahipliği yapacağı için Türkiye'ye teşekkür ederken diğer tüm üye ülkelere de kuruma gerekli finansal desteğin sağlanması için çağrıda bulundu.

Daha önce 2011’de İstanbul’da düzenlenen ‘’Az Gelişmiş Ülkeler 4. Konferansı’’nda Türkiye’de kurulması dile getirilen Banka, tamamen üye devletlerin ve uluslararası kuruluşların gönüllülük esasıyla sağlayacağı katkılarla finanse edilecek.

Birleşmiş Milletler tarafından 1971 yılında tanımlanan ‘’en az gelişmiş ülkeler’’, ekonomik ve sosyal olanaklar açısından kısıtlı olan ve BM’nin karşılık beklemeksizin destek vermeyi öngördüğü 49 ülkeden oluşuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3904 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Birleşmiş Milletler, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim