Anlık Bildirim

Bitcoin'de büyük düşüş: Yüzde 20 değer kaybı

Geçtiğimiz günlerde önce 10.000$ sınırını aşan sonrasında ise değeri 11.000$'ın da üstüne çıkan Bitcoin, hızlı bir düşüş yaşadı. Kripto para biriminin değeri 8757$'a kadar geriledi.

Bitcoin'de büyük düşüş: Yüzde 20 değer kaybı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren yükselişe geçen ve 10.000$ psikolojik barajını deviren Bitcoin, dün 11.000$'ı da aşarak önemli bir rekora imza atmıştı. Bitcoin'in yükselişinin daha ne kadar süreceği merak edilirken Bitcoin'in değeri dün akşam saatlerinde düşüşe geçti. Coindesk verilerine göre 24 saat içinde yüzde 20 oranında değer kaybeden Bitcoin'in değeri 9200$'a kadar geriledi.


Ether'de Değer Kaybetti 

Dün ABD'nin popüler borsası Nasdaq'ın Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine izin vereceği iddiasının hemen arkasından gelen düşüş ile birlikte Bitcoin'in ticaret hacmi de 190 milyar dolardan 155 milyar dolara kadar geriledi. Bitcoin'in yanı sıra Ethereum blok zincirinde yer alan kripto para birimi olan Ether'de de ciddi bir düşüş yaşandı. Bitcoin'deki yükselişe paralel oalcak şekilde dün 522$'lık rekor seviyeye ulaşan Ether'in değeri 415$'a kadar düştü.


Bitcoin'deki düşüşün arkasındaki nedene ilişkin uzmanların birkaç tahmini var. İlk olarak Bitcoin sahiplerinin 11400$'lık(bazı borsalarda daha da fazla) rekor değeri gördükten sonra dolar bazında kazanca geçmek için Bitcoin'lerini ellerinden çıkardıklarını ve bu durumun Bitcoin'in değerinde düşüşe neden olduğu belirtiliyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio'nun açıklamasının da Bitcoin sahiplerini ve potansiyel yatırımcıları tedirgin etmiş olabileceği düşünülüyor. Constancio, dün yaptığı açıklamasında Bitcoin'in değerine ve fiyatındaki ciddi değişimlere dikkat çekerek bu saatten sonra yatırım yapmak isteyen kişilerin iki kez düşünmesi gerektiğini dile getirmişti.


Borsalar Çöktü 

Bu tahminlere ek olarak dün sosyal medyada pek çok Bitcoin yatırımcısı, Bitcoin'in 11.000$ değerinin üstüne çıktıktan sonra Bitstamp ve Gemini gibi borsaların düzgün çalışmadığından yakınmıştı. TradeBlock verilerine göre de dün Bitstamp ve Gemini'nin yanı sıra Bitfinex'te de çökmeler yaşandı. Bu durumun da yatırımcıları endişelendirmiş olabileceği düşünülüyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan düşüşün ardından Türkiye'deki borsalardan alım/satım işlemi yapmak isteyen yatırımcılar da sosyal medya üzerinden borsaların işlemlere yanıt vermede yetersiz kaldığından ve uzun bir süre borsalarda işlem yapamadıklarından şikayet etti. Kullanıcıların şikayet ettikleri borsalardan BTCTurk, bugün paylaştığı açıklama ile dün 19.00-24.00 saatlerinde teknik bir arıza nedeniyle Bitcoin ve Ethereum transfer işlemlerinde bir aksaklık yaşandığını ancak 30 Kasım 00.00 itibariyle arızanın giderildiğini duyurdu. 


Tabi Bitcoin'de zaman zaman ani yükselişler yaşandığı gibi bu yükselişleri takip eden hızlı düşüşler de olabiliyor. Bitcoin'i uzun bir süredir takip eden kişiler için aslında bu değer değişimleri çok da şaşırtıcı değil ancak Bitcoin'in bu değişimden sonra hangi fiyat seviyesinde istikrarlı bir şekilde hareket edeceği oldukça önemli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7494 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), ethereum ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim