Anlık Bildirim

Daewoo'nun test ettiği robotik iskelet ile işçiler ağır yükleri rahatlıkla kaldırabiliyor

Daha çok askerlerin ciddi miktarlardaki mühimmatı rahat şekilde taşıması için geliştirilen robotik iskelet modelleri, günümüzde artık sivil kullanım alanlarında da kendilerini gösteriyor. Bu doğrultuda Güney Kore merkezli tersane işçileri için özel bir iskelet sistemi geliştiren Daewoo (Dünyanın en iyi üç gemi üretim firmasından bir tanesi), üretim süreci için büyük bir ekstra güç sağlıyor.
Tamamen giyilebilir şekilde tasarlanan ve böylece güç dengesini iyi şekilde kuran Daewoo'nun testlerine başladığı robotik iskelet sistemi, karbon, alüminyum ve çelik malzeme kullanılarak üretilmiş durumda. Hidrolik temelli bir yapıda çalışan iskelet, bu sayede işçilerin kolayca 30 KG civarındaki yükleri kaldırmasına imkan sağlıyor ve ilerleyen dönem için 100 KG kaldırma ağırlığı hedefleniyor. Şimdilik sürekli kullanıma hazır olmayan ve sadece 3 saat batarya ömrü sunabilen cihaz, söylediği kadarıyla test sürecine katılan işçilerden de oldukça olumlu geri dönüşler alıyor.
Gemi üretimini ciddi oranda hızlandırması ve kolaylaştırması beklenen iskelet sistemi üzerinde detaylı saha testleri aktif olarak devam ediyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2074 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, üretim ve
2 etiket daha işçi bilim teknoloji
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim