Anlık Bildirim

Denizlili iki lise öğrencisi insansı robot yaptı

Denizli'de yaşayan iki meslek lisesi öğrencisi, bilişim teknolojileri öğretmenleri Emrah Bozkurt ile yürüyebilen, oturup kalkabilen ve selam verebilen insansı robot Ark'ı yaptılar.
Denizli'nin Serinhisar ilçesinde bulunan Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olan Emrah Bozkurt, iki öğrencisiyle birlikte düz zeminde zorlanmadan yürüyebilen, oturup kalkabilen ve selam verebilen insansı robot "Ark"ı tasarladı.
Okullarının atölyesinde yaklaşık 1 yıldır çalışmalarına devam eden ekip, okuldaki üç boyutlu yazıcıdan çıkartılan parçalarla oluşturulan ve uzaktan kumandayla kontrol edilebilen insansı bir robot yapmayı başardı.
Bozkurt, ismini elektrik enerjisindeki atlama tanımı olan "Ark" koydukları ve yaklaşık 4 bin liraya mal ettikleri robotta 18 motor ve eklem bulunduğuna değinerek, "Bunlardan 5'er tanesi sağ ve sol bacakta, 3'er tanesi kollarda, 1 bel ve 1 tane de boynunda motor var. Ağırlığı 4 kilo ve 55 santimetre uzunluğuna sahip." diye konuştu.
Bozkurt bundan sonraki aşamada robota denge mekanizması ekleyerek devrilmemesi ve düşmemesini sağlayacaklarını anlatarak robot için sesli kontrol sistemi tasarlayacaklarını da belirtti.
İnsansı robot "Ark", MEB tarafından Samsun'da düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda da yerini aldı. Bozkurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsun'da düzenlenen yarışmada dereceye girmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7066 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, insansı robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim