Anlık Bildirim

Digiturk, Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını 5 yıllığına aldı

Digiturk, 2017 – 2018 sezonundan itibaren başlamak üzere 5 yıllığına Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın hakları ihalesini kazandı. İhaleye Turkcell de teklif verdi. İşte detaylar:

Digiturk, Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını 5 yıllığına aldı Tam Boyutta Gör

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan ve 2017 – 2018 sezonundan başlamak üzere Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın haklarını kapsayan ihale yapıldı. İhaleyi hali hazırda yayın haklarının sahibi konumunda bulunan Digiturk kazandı. KDV hariç 500 milyon dolar teklif veren Digiturk, KDV’nin de eklenmesi ile 590 milyon dolar ödeme yapacak.

Şartnamede yer alan 5 şirketten sadece 2’si ihaleye katılınca ciddi bir rekabet de yaşanmadı. beIN Media Group tarafından satın alınan Digiturk ile Turkcell Superonline şirketlerinin yer aldığı ihalede Digiturk, tüm yayın haklarını içeren D paketine  500 milyon dolar + KDV teklif vererek kazanan isim oldu. 2023 yılına kadar Digiturk, Süper Lig, 1. Lig yayın haklarının yanı sıra maçların yayın hakkını yurt dışına satma, radyo yayınları, özetler, mobil yayın hakları üzerinde hak sahibi oldu.

2010 yılında düzenlenen ihalede 321 milyon dolar karşılığında yayın haklarını satın alan Digiturk, yeni ihaleyi yaklaşık %50 artışla almış oldu. İhale öncesinde Digiturk’ün aldığı D paketinin muhammen bedeli 495 milyon dolar olarak belirlenmişti. Yani Digiturk muhammen bedelin sadece 5 milyon dolar fazlasını teklif ederek ihaleyi aldı.

 

Turkcell de Teklif Verdi

İhalede Digiturk’ün dışında teklif veren tek isim Turkcell Superonline oldu. Şirket, muhammen bedeli 15 milyon dolar olarak belirlenen C paketine 15 milyon dolar teklif verdi. Bu pakette de görüntülerin mobil cihazlardan ve internetten mobil cihazlar aracılığı ile izlenmesi yer alıyordu. Digitürk tüm hakları aldığı için diğer şirketlerin yayın talepleri için artık Digiturk'e müracaat etmesi gerekiyor. Türk Telekom, D-Smart, Vodafone ise ihaleye katılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15794 kez okundu.
59 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
futbol, digiturk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim