Anlık Bildirim

Dünyanın en yüksek üçüncü barajı Yusufeli Barajı’nda sona yaklaşıldı

Çoruh Nehri üzerine inşa edilen ve yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, Dünya'nın en yüksek üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 64'lük kısmı tamamlandı.

Dünyanın en yüksek üçüncü barajı Yusufeli Barajı’nda sona yaklaşıldı Tam Boyutta Gör

Artvin’de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), yapımı tamamlandığında Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak. Yapımına 2013 yılında başlanan baraj ve HES inşaatının yüzde 64’lük kısmı tamamlandı.
Yusufeli Barajı’nda 2,1 milyar metreküp su depolanacak. Kurulu gücü 540 MW olacak. Yıllık 1,8 milyar kilovatsaat elektrik üretilmesi planlanıyor. Yusufeli Barajı tamamlandığında ülke ekonomisine yılda yaklaşık 450 milyon liralık katkı sağlayacak.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Yusufeli Barajı’nın yaklaşık 650 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacağını vurguluyor. Ayrıca Çoruh Nehri üzerinde enerji üretimine başlanan Muratlı, Borçka, Deriner ve Artvin barajlarının ekonomik ömürlerini uzatacağını dile getiriyor.

Yusufeli Barajı, 270 metre yüksekliği ile Çin'deki 292 metrelik Xiowan ve Gürcistan'daki 272 metrelik Inguri barajlarından sonra dünyanın en yüksek üçüncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacak.

Yusufeli İlçesi Sular Altında Kalacak 

Yusufeli Barajı'nda su tutulmasıyla Yusufeli ilçe merkezi ve 3 köy sular altında kalacak. Bu nedenle yaklaşık 20 bin nüfusa sahip Yusufeli ilçesini taşıma çalışmaları devam etmektedir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20396 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, alternatif enerjiler ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim