Anlık Bildirim

Engelli park yeri ihlallerine hologramlı çözüm

İspanya'da hologram temelli yapılan protesto gösterisinin ardından Rusya'dan da hologram konulu ilginç bir haber geldi. Ancak hologram projesi bu kez daha farklı bir amaca hizmet ediyor. 

Engelli sürücüler için özel olarak ayrılan park yerlerine engelli olmayan sürücülerin park etmesine sıkça rastlıyoruz. Engelli park işaretinin yüzde 30 oranında görmezden gelindiği Rusya'da hologram tabanlı bir uyarı sistemi geliştirildi. 

Pek çok alışveriş merkezinde denenmeye başlayan projede özel kameralar, projeksiyon cihazı ve yapay sis kullanılıyor. Özel kameralar engelli park alanına yaklaşan aracın ön camında engelli olduğunu belirtir etiket olup olmadığına bakıyor. Eğer etiket varsa herhangi bir müdahale yapılmıyor ancak etiket yok ise hologram devreye giriyor. 

Park alanının arka kısmına doğru salınan sis üzerine projeksiyon cihazından görüntüler yansıtılıyor ve bir hologram elde ediliyor. Gerçek engelli vatandaşların oynadığı bu görüntü alana yaklaşan aracın sürücüsünü sert bir şekilde uyarıyor ve başka bir yere park etmesini istiyor. 

Sistem oldukça ilgi görüyor zira araçlarını başka yere park eden sürücülerin yanında hologramı izlemek veya fotoğrafını çekmek için yakından izlemeye çalışanlara da sıkça rastlanıyor. Projenin geliştiricileri amaçlarının sadece uyarıdan ziyade sürücülerde farkındalık oluşturmak ve böyle bir uyarıya gerek kalmadan engelli park yerlerini sadece engelli sürücülerin kullanımına ayırabilmek.  


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim