Anlık Bildirim

Geliştirilen yeni teknoloji ile görüş içerisinde bulunmayan yayalar bile araçlar tarafından algılanabilecek

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak, günlük hayatımızda büyük yer kaplayan otomobil modelleri de akıllanmaya devam ediyor. Almanya merkezli Technische Universitaet Muenchen tarafından geliştirilen yeni sistem ise, görüş içerisinde bulunmayan yayalar ile bisikletçileri bile algılama yeteneğiyle dikkat çekiyor.
Volvo'nun daha önce hazırladığı teknolojilere benzer olarak yayaların ya da bisikletçilerin otomobiller tarafından algılanması temelinde geliştirilen Ko-TAG isimli yeni sistem, kişilerin üzerlerinde konumlandırılan bir cihaz ya da cep telefonları içerisine yerleştirilen transponder ile otomobillerin yolladığı özel kodlamaya sahip radyo sinyalleriyle çalışma gösteriyor. İki nokta arasında yapılan bu iletişim ile yayalar ya da bisikletçilerin konumları hareket ettikleri yönle beraber algılanıyor ve kişiler bir objenin (Örneğin park etmiş otomobillerin arasında) arkasında görünmez durumda hareket etseler bile, sinyaller doğrultusunda otomobiller tarafından gerekli önlemler alınabiliyor. Radyo sinyalleri yanında araçların dahili GPS sistemlerini de kullanabilen Ko-TAG, bu sayede de birkaç santimetre hassaslıkta sonuçlar ortaya koyabiliyor.
Özellikle kalabalık şehirler içerisinde oldukça faydalı olacağı tahmin edilen  Ko-TAG sisteminin geliştirilmeye devam edeceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim