Anlık Bildirim

Google'dan drone'lar ile 5G interneti yayma projesi: Skybender

Google internet yayma projelerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce balonlarla interneti yaymak için çalışmalar yapan şirket bu kez drone'lar yardımıyla 5G internet yayını yapacak.
Google'dan drone'lar ile 5G interneti yayma projesi: Skybender
 
Teknoloji devleri interneti geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalara devam ediyor. Google, Facebook gibi şirketlerin yanı sıra bir çok şirket iha ve drone benzeri cihazlarla interneti yaygın olarak sunmayı amaçlıyor. Daha önce Project Loon ile interneti balonla yaymak için çalışan Google bu kez drone'ları tercih etmiş durumda.

Skybender adındaki yeni projede 5G altyapısı oluşmasında önemli bir role sahip olacak.The Guardian'a göre ABD'nin New Mexico eyaletindeki büyük bir uçuş üssünü kiralayan Google testlere başladı bile. Şimdilik projede interneti tam anlamıyla yayma konusunda bazı aksaklıklar yaşansa da Google'ın bu sorunları çözmek için çalıştığı belirtiliyor.
Proje aniden internet bağlantısı kesilen bölgelere destek olmak için de kullanılabilir. Doğal afetler sonucunda şehir şebekelerinin hizmet verememesi, veya herhangi bir bölgede mahsur kalan bir grup insanın iletişim ihtiyaçlarını karşılayamaması gibi senaryolar internet dağıtan drone'lar sayesinde çözülebilir. Bir çok firmanın yatırım yaptığı bu alan gelecekte nasıl şekillenecek merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim