Anlık Bildirim

Göz altındaki 19 milyar dolar serveti olan Suudi prens Apple’ın %5’ine sahip

Yolsuzluk soruşturması kapsamında göz altına alınan Suudi Arabistan’ın en zengin isimlerinden olan Prens Alwaleed bin Talal el Suud’un yatırımları ABD’li teknoloji şirketlerinde.

Göz altındaki 19 milyar dolar serveti olan Suudi prens Apple’ın %5’ine sahip Tam Boyutta Gör

Dünyanın en zengin 50. kişisi olarak gösterilen Suudi Prens Alwaleed bin Talal, Suudi Arabistan’daki yolsuzluk soruşturması kapsamında göz altına alınan prensler arasında yer alıyor. 1960’lı yıllarda Maliye Bakanı olarak görev yapan babasından sonra servetinin üstüne koyan prensin toplamda 19 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu ifade ediliyor.


ABD’deki başkanlık seçimleri öncesinde resmi Twitter hesabından Donald Trump aleyhtarı bir tutum sergileyen hatta epey ağır ithamlar kullanan prensin göz altı kararı, elindeki servet ile yaptığı yatırımları da yeniden göz önüne getirdi.


Twitter ve Apple’ın %5’i

Prensin özellikle teknoloji şirketlerine yaptığı yatırım dikkat çekiyor. 1997 yılında Apple’a 115.4 milyon dolar yatırım yapan prens, iddialara göre bugün Apple’da 6,24 milyonluk hisse sahibi. Bu da Apple’ın %5’ine denk düşüyor. Elbetteki prensin teknoloji şirketlerindeki varlıkları bunlarla sınırlı değil. 2011 yılında da Twitter’a 300 milyon dolar yatırım yapan prensin an itibariyle Twitter’ın %4.9’luk hissesine sahip olduğu ifade ediliyor.


Prensin diğer teknoloji ve alakalı şirketlerdeki yatırımları ise şöyle:


Lyft

Prensin 2015 yılında Kingdom Holding üzerinden yapılan yatırım ile %5.3’üne sahip olduğu Lyft, ABD’de Uber rakibi bir platform konumunda ve büyüme atılımlarını sürdürüyor.


JD.com

Çin’in en büyük e-ticaret platformlarından biri olan JD.com da Kingdom Holding üzerinden yatırım yapılan şirketlerden olmuş. Prens, 2013 yılında 400 milyon dolarlık bir yatırım yapmış.


Bunların dışında Euro Disney, Time Warner Inc, Twenty-First Century Fox, Motorola Solutions prensin yatırım yaptığı şirketlerin küçük bir kısmı olarak gösteriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4851 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim