Anlık Bildirim

Hubble Uzay Teleskobu Ayçiçeği Galaksisi'ni görüntüledi

NASA ve ESA'nın ortak projesi olarak 1990 yılında alçak Dünya yörüngesine fırlatılan ve o günden beri uzayın uzak köşelerini inceleyen Hubble Uzay Teleskobu, ilgi çekici görüntüler yakalamaya devam ediyor. Bugüne kadar 13 binden fazla bilimsel makalenin yayınlanmasına yetecek kadar veri toplayan Hubble Uzay Teleskobu, şimdi de Messier 63 galaksisini detaylı olarak incelemeye başladı.
Görünüşünden dolayı Ayçiçeği Galaksisi olarak da anılan Messier 63'ün Hubble Uzay Teleskobu tarafından çekilen yeni görüntüsü, geçtiğimiz günlerde NASA tarafından yayınlandı. NASA tarafından yayınlanan bu görüntü, Ayçiçeği Galaksisi'nin karmaşık görüntüsünü gözler önüne serdi.
Samanyolu gibi bir sarmal galaksi olan Ayçiçeği Galaksisi, Güneş Sistemi'nden yaklaşık 37 milyon ışık yılı uzakta yer alan Av Köpekleri Takım Yıldızı'nın bir parçası. Etrafı kısa sarmal kollarla çevrili bir diski andıran Ayçiçeği Galaksisi, bu görüntüsüyle bir ayçiçeğinin merkezindeki motifi andırıyor.

Girdap Galaksisi'ne de ev sahipliği yapan M51 Galaksi Grubu'nun bir parçası olan Ayçiçeği Galaksisi'nin bu görüntüsünde sarmal kolların oldukça parlak olduğu görülüyor. Sarmal kolların bu kadar parlak görünmesi, bazıları mavi/beyaz dev yıldızlar olan genç yıldızların bu bölgelerde bulunmasına bağlanıyor.
Hubble Uzay Teleskobu Ayçiçeği Galaksisi'ni görüntüledi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6588 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, nasa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim