Anlık Bildirim

Jeff Bezos 2 milyar dolarlık yardım fonu başlatıyor

164 milyar dolarlık servetiyle modern zamanların en zengin insanı olan Jeff Bezos, 2 milyar dolarlık yardım fonu başlatıyor. Fonla evsiz insanlara yardım yapılacak ve anaokulları inşa edilecek.

Jeff Bezos 2 milyar dolarlık yardım fonu başlatıyor Tam Boyutta Gör
 

Amazon'un kurucusu ve CEO'su olan Jeff Bezos, 164 milyar dolarlık servetiyle şu anda gezegendeki en zengin insan konumunda. Buna ek olarak geçmiş yıllardaki zenginlerin(Bill Gates gibi) o dönemki servetlerinin enflasyon uyarlamasıyla değerlendirilmesi halinde bile Bezos çok daha büyük bir servete sahip. Bu da Jeff Bezos'u modern zamanların en zengin insanı haline getiriyor. Buna karşılık Bezos'un yardım organizasyonlarına pek sıcak bakmayıp servetini kendisine saklıyor oluşu sık sık eleştiriliyordu. Bu eleştirileri dikkate alan 54 yaşındaki girişimci 2 milyar dolarlık yardım hareketi başlattı.


Evsizler ve anaokulları için harcanacak 

İlk Gün Fonu isimli bir fon kuran ve bu fon için 2 milyar dolar gibi ciddi bir meblağ ayıran Jeff Bezos, bu fon ile anaokulları inşa edileceğini ve evsiz ailelerin ihtiyaçlarının karşılanacağını açıkladı. Bezos geçtiğimiz yıl haziran ayında Twitter üzerinden takipçilerinden ''hayırseverlik stratejisi'' için yardım istemiş ve takipçilerin bir çoğu paranın evsiz insanlar için ve eğitim faaliyetleri için harcanması gerektiğini dile getirmişti. 


2 milyar dolar tek bir yardım fonu için bugüne kadar belirlenen en yüksek rakamlardan biri. Bununla birlikte bu miktar Jeff Bezos için o kadar da yüksek değil. ABD'de ortalama bir ailenin toplam serveti 97.300 dolar civarında. Bu miktar ile Jeff Bezos'un serveti kıyaslandığında, Jeff Bezos'un yaptığı 2 milyar dolarlık harcama, ortalama bir ailenin yapacağı 1.187 dolarlık harcama ile (servete olan oran itibariyla) aynı etkiyi gösteriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim