Anlık Bildirim

Kasırgada zarar gören Porto Riko'nun telekomünikasyon ağları 954 milyon dolara yenilenecek

Federal Haberleşme Komisyonu, Maria Ve Irma kasırgalarında zarar göre Porto Riko ve Virjin Adaları'ndaki telekominikasyon ağlarını yenilemek için 954 milyon dolar harcayacak.
ABD Federal Haberleşme Komisyonu (FCC), geçen yıl gerçekleşen Maria ve Irma kasırgalarının yıkıcı etkisini ortadan kaldırmak için harekete geçti. Porto Riko ve Virjin Adaları'nda gerçekleşen kasırgalar iletişim ağlarını tahrip etmiş ve çok büyük bir yıkıma yol açmıştı.
Federal Haberleşme Komisyonu başkanı Ajit Pai, resmi olarak yayınladığı bildiride Porto Riko ve Virjin Adaları'ndaki ağları onarma ve genişletme projesine 954 milyon dolar ayırdıklarını açıkladı. Plana, kısa vadeli restorasyon çalışmaları için 64 milyon dolar, genişbant bağlantısının restorasyonu ve genişletilmesi için uzun vadeli 631 milyon dolar ve 4G LTE bağlantısının artırılması için orta vadeli 259 milyon dolar kaynak ayrılmış durumda.

Maria ve Irma kasırgaları büyük yıkımlara yol açmıştı 

Bunlara ek olarak FCC Komisyonu 7-10 Mart tarihleri arasında Porto Riko ve Virjin Adaları'nda incelemelerde bulunacak ve gelecek kasırgalara karşı alınabilecek önlemlerle ilgili çalışmalar yapılacak. 20 Eylül 2017'de meydana gelen Maria kasırgası birkaç saat içinde mobil baz istasyonlarının %95'ini çalışamaz duruma getirmişti. Bu felaket Porto Riko tarihinde 1932'den beri yaşanan en büyük 4 kasırgadan biri olarak tarihe geçmişti. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim