Anlık Bildirim

Milli haberleşme sistemi üç havalimanında devreye alındı

Geçtiğimiz sene havacılık alanında düzenlenen ihaleyi kazanan Onur Mühendislik ekibinin geliştirdiği milli haberleşme sistemi Adana, Gaziantep ve Siirt’teki havalimanlarında hayata geçirildi.
2015'te Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep, Adana, Siirt ve Muş’taki havalimanları için düzenlenen IP Tabanlı Ses İletişim (VCS), Kayıt/Geri Dinleme (VRS) Temini Projesi ihalesini kazanan Onur Mühendislik, üzerinde yoğun mesai harcadığı milli haberleşme sistemini tamamlayarak devreye aldı.
Kabulleri tamamlanan ve EUROCONTROL'ün yayınladığı uluslararası standartları sağlayan tek yerli ürün ünvanına sahip olan iletişim sistemi, havalimanlarında ses haberleşmesi gibi stratejik bir ihtiyacın milli imkanlarla karşılanması açısından önem arz ediyor.
İlk etapta Adana, Siirt ve Gaziantep’te kullanıma sunulan teknoloji ile sivil ve askeri hava trafik yönetiminin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi sağlanırken diğer taraftan yerli ürünlere teşvik konusunda da pozitif bir katkı yapıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim