Anlık Bildirim

Nasa, Dünya'yı göktaşlarından korumak istiyor

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'ya gelecek göktaşlarını tespit edecek ve olası bir tehlike durumunda diğer ülkelerle işbirliği yapabilecek yeni bir birim kurdu.
Nasa, Dünya'yı göktaşlarından korumak istiyor
 
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) olası bir kötü senaryo için hazırlık yapmaya başladı. Uzay boşluğundaki göktaşlarını izleyecek yeni bir birim oluşturan kurum bu şekilde uzak gelecekte yaşanabilecek tehlikeleri önlemeye çalışacak.
1998 yılından beri bu konuda araştırmalar yapan NASA bugüne kadar 13500 adet "Dünyaya yakın obje" tespit ettiğini belirtti. Her yıl yaklaşık 1500 objenin daha bu listeye eklendiğini hatırlatan kurum olası bir çarpma anından önce harekete geçebilmeyi planlıyor.

Şimdilik mevcut teknoloji herhangi bir göktaşı çarpmasını engelleyebilecek güçte değil, ancak bu başlangıç ilerleyen yüzyıllarda kurtarıcı rolü üstlenebilir. Dünyanın yaklaşık 4.5 Milyar yaşında olduğunu düşünürsek bugüne kadar dünyaya bir çok göktaşının çarpmış olması ihtimaller dahilinde. Hatta bazı bilim insanları dinazor neslinin de bu tarz bir olay sonrasında tükenmiş olabileceğine inanıyor.
NASA'nın yeni birimi olası bir tehlikenin saptanması halinde ilk olarak diğer ABD kurumlarıyla iletişime geçecek, eğer ihtiyaç duyulursa diğer ülkelerle işbirliği yapılması da söz konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3764 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
göktaşı, meteor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim