Anlık Bildirim

Robotlar bizi daha "verimli" yapacak

Robotlar istesek de istemesek de hayatımıza ve daha önemlisi iş dünyasına daha fazla oranda giriş yapmaya devam ediyor. Çok son raporlar bunun çok da kötü bir şey olmadığını gösteriyor.
Detaylarına burada yer verdiğimiz bir haberimizde robotlar yüzünden 95 milyon kişinin işsiz kalacağını söylemiş ve karamsar bir tablo çizmiştik. Silicon Valley Robotics tarafından yayınlanan yeni bir rapor ise konuya daha farklı açıdan yaklaştı.
Silicon Valley Robotics'ın verilerine göre korkutucu derecede gelişmiş hale gelen robotlar uzun vadede bizi işlerimizden etmeyecek. Yayınlanan raporda robotlar, sürekli olarak tekrarlanan ve zihni yaratıcı düşünceye itmeyen işleri üzerlerine alarak insanların daha yaratıcı görevler yapabilmesine olanak, zaman ya da diğer bir deyişle boşluk sağlayacak.
Düşünen bir canlı olarak eşi benzeri olmayan insanların, yaratıcı konularda doğal olarak robotlardan üstün olduğunu belirtilen raporda, robotların insanların daha fazla dinlenebilmesine yardımı olabileceğini bu sayede de iş veriminin arttırılabileceği söylendi.
Robot - insan arası etkileşimin artması, belirli iş kollarında çalışan insanların üzerinden gerekesiz yükleri alabilir ve korkulanın aksine çok daha mutlu iş dünyası yaratılabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim