Anlık Bildirim

Rusya, Amerika'dan elektonik ürün ithalatını sonlandıracak

Rus haber ajansı RIA'nın haberine göre Rus yetkililer Amerikan yapımı elektronik ürün ithalatını durdurmayı planlıyor. Konuyla ilgili yasa tasarısı önümüzdeki günlerde parlamentoda oylamaya sunulacak.

Rusya, Amerika'dan elektonik ürün ithalatını sonlandıracak Tam Boyutta Gör
 

ABD, geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımları genişletmiş ve iki Rus vatandaşı ile bir Rus şirketini yaptırım listesine eklemişti. ABD'nin bu kararının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya gibi bir ülkeye yaptırım uygulamanın ''ters tepecek bir çaba'' olduğunu belirtirken Rusya yaptırımlara yanıt niteliği taşıyan somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Rus haber ajansı RIA'nın haberine göre Amerikan malı elektronik ürünlerin ülkeye ithalatı durdurulabilir.


Sivil kullanıma yönelik ürünlerin de ithalatı yasaklanacak 

Milletvekili ve aynı zamanda Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Kondratyev tarafından yapılan açıklamalara göre Rus hükümeti artık ABD'den askeri veya sivil alanda kullanılan elektronik ürünler satın almayacak. Her koşulda ABD ürünlerini reddedeceklerini açıklayan Kondratyev, ABD'den aldıkları ürünlerin benzerlerinin Çin gibi farklı ülkeler tarafından da üretildiğini ve artık tercihlerini bu ülkelerden yana kullanacaklarnı dile getirdi.


Yeni yasa tasarısının onaylanmasıyla birlikte Aleksey Kondratyev'in açıklamalarının somut olarak uygulanacağını belirten RIA, önümüzdeki günlerde Amerikan ürünlerinin listesini de içeren detaylı yasa tasarısının parlamentoda oylamaya sunulacağını belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8175 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim