Anlık Bildirim

Sağlık Bakanı açıkladı: Elektronik sigara tamamen yasaklanıyor!

TBMM açılış resepsiyonunda sigara yasaklarıyla ilgili bir çalışma olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, elektronik sigaranın ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale geleceğini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara yasaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca "Sigarayla ilgili yeni bir çalışma var. Kapalı alan tanımını şekillendiriyoruz. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz. İstismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor" dedi.
Yarı açık ve kapalı alanların istismar edildiğini vurgulayan Sağlık Bakanı, yarı açılır-kapanır sistemi de kapalı tanımlayan ama açık alanı da nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacağını belirtti. Ayrıca vatandaşın da katılımını sağlamak üzere, fahri sigara denetçiliği geliyor. Ceza kesip-kesemeyecekleri üzerinde, cezalar da dahil olmak üzere detaylı bir çalışma yürütülüyor.

Elektronik sigara ülkeye dahi giremeyecek

Fahrettin Koca, özellikle de elektronik sigara konusunda sert bir yasağın yolda olduğunu söyleyerek "Nargilede de bir tütün ürünü aynı kapsamda ele alıyoruz. Elektronik sigara, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapıyoruz. Meclise gelecek. Kapalı ve açık alan tanımı yönetmelikle yapılabilecek bir düzenleme, ama kanunla yapılabilecek birkaç düzenlememiz de olacak. Elektronik sigaranın yasaklanması gibi" ifadelerini kullandı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7418 kez okundu.
40 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektronik sigara, sağlık bakanı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim