Anlık Bildirim

Samsung’un başı şimdi de akıllı televizyonlarla dertte

Wikileaks tarafından salı günü yayınlanan belgelere göre CIA, Samsung’un akıllı televizyonlarındaki açıktan faydalanarak televizyon kullanıcılarını dinleyebiliyor.

Samsung’un başı şimdi de akıllı televizyonlarla dertte Tam Boyutta Gör
 

Wikileaks salı günü CIA’e yönelik en fazla belgenin yayınlandığı ifşayı gerçekleştirirken belgelerde CIA’e ait birimlerin Android ve iOS cihazlarla birlikte Samsung’a ait akıllı televizyonlara da sızarak televizyonu kullanan kişilerin seslerini dinleyebildiği açıklandı. Bu açığın paylaşılmasıyla birlikte Samsung, 2015 yılında ses komutunu algılayan akıllı televizyonunu tanıttığında bu televizyonlara yönelik, internet bağlantılı TV'lerinin üçüncü taraflara veri iletebileceği konusunda tepkilerin haklılığı da ortaya çıktı.

Wikileaks belgelerine göre CIA’in geliştirdiği ‘’Ağlayan Melek’’ isimli program; Samsung F8000 model akıllı televizyonlarda ses komutlarına izin vermek için kullanılan ve kullanıcılar tarafından açılıp kapatılabilen mikrofonu, kapalı olarak gösteriyor. Böylece kullanıcılar mikrofonun kapalı olduğunu düşünse de tüm konuşmaları internet vasıtasıyla CIA’e aktarılıyordu. Dahası belgelere göre CIA bu sistemi tek başına geliştirmemiş, bu akıllı televizyonlardaki internet bağlantısından kaynaklanan hatayı bir CIA sunucusuna kaydetmek ve iletmek için İngiliz istihbarat örgütleri olan MI5 ve BTSS ile işbirliği yapmıştı.

Şüpheler Haklı Çıktı 

Tabi daha önce böyle bir tehlikenin gerçekleşme ihtimalinin defalarca tartışılmış olması ve Samsung’un her defasında müşterilerin bu özelliği kapatabileceğini vurgulayarak herhangi bir güvenlik tehlikesi olmadığını açıklaması şimdi şirketi çok daha zor bir pozisyona sokmuş durumda. Seoul'un Chung-Ang Üniversitesi'ndeki iletişim konusunda uzmanlaşmış Profesör Hwang Jang-sun da şirketin işinin oldukça zor olduğunu belirterek tüketicilerin halihazırda Samsung’un akıllı televizyonlarını alırken tereddüt ettiğini ve ortaya çıkan bu açığın şirketin küresel profiline büyük bir zarar vererek müşterilerin kararını önemli ölçüde değiştireceğini ifade etti.

Aslında Wikileaks belgeleri Samsung dışında Apple ve Google’daki açıklardan kaynaklanan sızıntılara da işaret etti ancak geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7 serisi telefonlardaki yanma ve patlama sorunları yüzünden uğranan milyarlarca dolar zararın ve Samsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong’un rüşvet/siyasi imtiyaz suçlamalarıyla tutuklanmasının ardından zorlu bir sürece giren ve şirket itibarını eski haline getirmeye çalışan şirketin adının şimdi de böyle bir skandalla anılıyor olması Samsung’un durumunu Google ve Apple’a kıyasla daha kötü bir hale getiriyor.

CIA Yorum Yapmadı 

Wikileaks belgelerinin ardından Samsung yaptığı açıklamayla tüketicilerin gizliliğini ve cihazların güvenliğini sağlamanın, Samsung için en önemli şey olduğunu ve konu üzerinde derhal inceleme başlattıklarını duyurdu. Olayların ardından konuşan CIA sözcüsü Jonathan Liu ise belgelerin orijinalliği ve içeriği hakkında şu an için yorum yapamayacaklarını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6581 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, sızıntı ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim