Anlık Bildirim

Bu yılın başından beri rüşvet skandalıyla çalkalanan Samsung'ta başkan yardımcısı olan ve Samsung'un kurucusu Lee Kun-hee'nin oğlu olan Lee Jae-yong rüşvet ve siyasi imtiyaz isteme suçlamalarıyla yargılanıyordu. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin; Samsung'u, arkadaşı Choi soon-Sil’in yönettiği vakıflara yardım yapması yönünde zorladığı ve bunun karşılığında Samsung'a bazı siyasi imtiyazlar sunduğu iddia edilen davada bugün hükümden önceki son duruşma yapıldı. Daha önceki duruşmalarda Choi'ye ait olan vakıflara yardım yaptığını kabul eden Lee, diğer duruşmalarda olduğu gibi yine siyasi imtiyaz iddialarını reddetti. 


 

Babasının 2014 yılında kalp krizi geçirmesinin ardından fiilen Samsung'un başındaki kişi olan Lee Jae-yong duruşma esnasında "Başkan da dahil olmak üzere kimseden, şirket için herhangi bir şey veya kişisel bir kazanç istemedim." derken yaptıklarından pişman olduğunu ve büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi. Lee'nin konuşma esnasında gözyaşlarına hakim olamadığı göründü. Duruşmanın adaletsiz bir şekilde yürütüldüğünü ileri süren Lee, bu durumun Samsung'u daha büyük ve güçlü bir hale getirdiğini ve toplumsal beklentinin de artmasını sağladığını belirtti. 


12 Yıl Hapis Cezası İsteniyor

25 Ağustos'taki gerçekleşecek olan son duruşmada mahkeme Lee hakkında kararını verecek. Savcılar ise Lee'yi rüşvetin yanı sıra suç gelirlerini gizlemek ve malvarlıklarını naklederek mahkemeyi kandırmakla suçluyor. Bu suçlamalarla birlikte Lee için 12 yıllık hapis cezası isteniyor. Lee bu cezaya çarptırıldığı takdirde Güney Koreli bir holding yöneticisine verilen en uzun hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. 


Tabi Lee'nin alacağı ceza sadece Samsung için değil Güney Kore için oldukça önemli. Lee ile ilgili her haberde ve duruşmada hisselerinde düşüşler yaşayan Samsung, Güney Kore'deki gayrisafi yurtiçi hasılanın neredeyse yüzde 20'sini oluşturuyor. Lee'nin yaşadığı hukuki süreç şirket adına oldukça tehlikeli olsa da Samsung Lee'nin yokluğunda, bu yılın ikinci çeyreğinde 12.7 milyar dolarlık rekor faaliyet kârına ulaşmayı başarmıştı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim