Anlık Bildirim

Starbucks'ın ücretsiz Wi-Fi hizmetinin de bir bedeli varmış

Starbucks'ın Arjantindeki bir şubesinde sunulan ücretsiz Wi-Fi hizmetinin müşterilerin dizüstü bilgisayarlarına gizlice kripto para madencisi sızdırdığı orataya çıktı. Detaylar haberimizde...
Starbucks'ın ücretsiz Wi-Fi ağına bağlanan müşterilerin dizüstü bilgisayarlarına gizlice kripto para madenciliği yapan bir kod yüklendiği ortaya çıktı. Stensul CEO'su Noah Dinkin, 2 Aralık'ta Arjantin'in Buenos Aires şehrindeki bir Starbucks'ta genel kullanıma açık Wi-Fi ağına bağlanırken 10 saniyelik bir gecikme yaşandığını fark etti.
Dinkin küçük bir araştırmadan sonra Starbucks Arjantin'in web sitesine gömülü şüpheli bir kod satırı buldu. Daha sonrasında ise bu kodun ziyaretçilerin CPU işlem gücünü kullanarak Monreo isimli kripto para birimini üreten script olduğu anlaşıldı.
Bunu sosyal medya hesabından bir ekran görüntüsüyle paylaşan Dinkin'in attığı tweet kısa sürede büyük yankı uyandırırken, güvenlik ve gizliliği hiçe sayılan birçok müşteri Starbucks'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Konuyu doğrulayan şirket resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak duruma açıklık getirdi.

Starbucks sorunu çözdüğünü açıkladı

ABD'li kahve dükkânları zinciri "Geçen hafta bu durumdan haberdar edilir edilmez internet sağlayıcımızın sorunu çözmesini sağlamak için hızlı bir adım attık ve müşterilerimizin dükkanımızdaki WiFi hizmetini güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için gereken değişiklikleri yaptık" dedi.
Öte yandan Starbucks'ın bilerek ve isteyerek kripto para madencisi çalıştırıp çalıştırmadığı veya ilgili kodun hackerlar tarafından mı siteye enjekte edildiği henüz bilinmiyor. Elbette bunun şu an için Buenos Aires şubesinde ortaya çıktığını, diğer ülkelerde benzer bir durumla ilgili henüz şikayet gelmediğini de eklemek lazım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16589 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wi-fi, hotspot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim