Anlık Bildirim

Türkiye'nin 5G laboratuvarları Ankara'da kuruluyor

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen tarafından yapılan açıklamalara göre Ankara'daki Hacettepe, Bilkent ve ODTÜ'nün bulunudğu bölgeye 5G laboratuvarı kuruluyor.

Türkiye'nin 5G laboratuvarları Ankara'da kuruluyor Tam Boyutta Gör
 

Dünya'daki 5G çalışmalarına paralel bir şekilde 2015 yılında Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İstanbul Kalkınma Ajansı'nın iş birliği sonucunda Türkiye'nin ilk 5G laboratuvarı kurulmuştu. 5G kablosuz iletişim teknolojisine yönelik araştırmalar ve teknolojinin ülkemizdeki geleceği adına açılan 5G laboratuvarlarına yenileri ekleniyor. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Ankara'da 5G laboratuvarlarının kurulmaya başlandığını duyurdu.


İlk önce öğrenciler tanışacak 

Haluk Özen'in yaptığı açıklamara göre 5G laboratuvarları içinde Hacettepe Üniversitesi'nin, Bilkent Üniversitesinin ve ODTÜ'nün bulunduğu üçgen alanda kuruluyor. Üçgenin bir ucu Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde, bir ucunun ODTÜ'de ve diğer ucunun arada Bilkent olmak üzere Eskişehir yoluna kadar uzanarak BTK'da biteceği belirtiliyor. 5G ülkemizde ticari kullanıma sunulmadan bu üçgen alanda kullanılabilir hale gelecek ve bölgedeki öğrenciler 5G ile önceden tanışma ayrıcalığına sahip olacak.


ABD'de üç üniversitenin(Kuzey Karolina Üniversitesi, Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi ve Duke Üniversitesi) oluşturduğu Araştırma Üçgeni olarak da bilinen bölgeye atıfta bulunan Haluk Özen; Hacettepe, ODTÜ ve Bilkent'in de Türkiye'nin araştırma üçgeni olabileceğini ve bu anlamda 5G çalışmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı. 5G laboratuvarlarının kurulması için servis sağlayıcıların da büyük bir kaynak aktarımında olduğunu belirten Özen, minimum 1.5-2 yıl içinde 5G teknolojisinin çalışabileceğini ekledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim