Anlık Bildirim

Üç boyutlu baskıyla hazırlanan protez gözler, önümüzdeki yıl piyasaya sunulabilir

Üretim sektörüne getirdiği yeni olanaklarla gündemden düşmeyen üç boyutlu yazıcı modelleri ile İngiltere merkezli Fripp Desing firması tarafından hazırlanan protez gözler, her şey yolunda giderse önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sunulacak.
Herhangi bir nedenle görme yeteneğini kaybetmiş kişilerin görsel olarak kendisini rahat hissetmesi için kullanılan protez gözler, şuan için cam ve akrilik malzemelerden üretiliyorlar ve bu nedenle oldukça uzun (İngiltere'de yaklaşık 10 hafta) sürelerde 3000 Pound gibi yüksek fiyat etiketleri ile hazırlanıyorlar. Bu sorunu çözmek için yolan çıkan Fripp Desing ise, Spectrum Z-Corp 510 model isimli üç boyutlu yazıcı ile plastik malzeme kullanarak çok daha ucuza (Her göz için 3000 Pound yerine sadece 100 Pound), renkli ve hızlı protez gözelr üretmeyi başarmış durumda.
Tercih edilen özel renk seçenekleri ile gerçeğine oldukça benzer şekilde hazırlanabildiği belirtilen protez göz modellerinin araştırma geliştirme süreci devam ediyor. Bir sorun olmadığı taktirde önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulabileceği belirtilen üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan protez gözler, faydalı bir alanda aktif olarak çok daha yüksek oranda kullanılabilecekler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim