Anlık Bildirim

Yeni geliştirilen üç boyutlu yazıcı modeli MarkForged Mark One, karbon fiber baskı yapabiliyor

Üretim sürecini şekillendirmeye devam eden üç boyutlu yazıcı modelleri arasına Gregory Mark tarafından eklenen ve SolidWorks World 2014 kapsamında görücüye çıkartılan en son modellerden MarkForged Mark One, karbon fiber baskı yapabiliyor olmasıyla dikkatleri üzerine çekebiliyor.
Masaüstünde kullanılabilecek şekilde 22.6-inç x 14.2-inç x 12.7-inç boyutunda alümünyum bir kasayla hazırlanan MarkForged Mark One, karbon fiber, fiberglas, naylon ve PLA (termoplastik) maddelerini kullanarak 305mm x 160mm x 160mm boyutunda oldukça sağlam baskılar verebiliyor ve Wi-Fi ile USB bağlantı seçenekleri yanında SD kartlar üzerinden de çalışma gösterebiliyor. Mac OS 10.7 Lion +, Win XP+, Linux işletim sistemi ve STL, .OBJ format destekleriyle gelen üç boyutlu yazıcı, Fused Filament Fabrication (FFF) ve Composite Filament Fabrication (CFF) baskı teknolojileriyle 100 mikron ile 200 mikro katman çözünürlüğünde sonuçlar ortaya koyabiliyor. Bulut destekli çalışma gösterebildiği belirtilen Mark One, geliştiricisine göre protez uzuv üretme noktasında ciddi bir potansiyel vaat ediyor.
Bilgisayar destekli yarış arabası rüzgarlığı geliştirmek için yola çıkan ve bu parçalar için karbon fiber malzeme kullanmak isteyen Gregory Mark, bu malzeme ile üretim yapmak için hali hazırda kullanılan üretim metotlarının pahalı olması nedeniyle geliştirdiği MarkForged Mark One'ı 5000$ fiyat etiketiyle önümüzdeki ay satışa sunmayı planlıyor. Şimdilik prototip aşamasında bulunan ürün, üç boyutlu yazıcı teknolojisini sunduğ olanakları bir kez daha gözler önüne seriyor. Tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim