Anlık Bildirim

İnsan gibi koşabilen robot: DURUS-2D

Georgia Teknoloji Enstitüsü'nden AMBER laboratuvarı DURUS-2D isimli robotunun yeni bir videosunu yayımladı. Videoda roboton aynen insanlar gibi tempolu koşu(jogging) yapabildiği görülüyor.
Son zamanlarda başta Boston Dynamics olmak üzere birçok şirketin insansı robotlar üzerinde çalışmalar yaptıklarını biliyoruz. İnsansı robot denilince genelde yavaşça yürüyen robotlar aklımıza geliyor olsa da Georgia Teknoloji Enstitüsü'nden AMBER Lab (Advanced Mechanical Bipedal Experimantal Robotics) insan gibi tempolu koşabilen(jogging) robotunun videosunu yayımladı.

İnsansı robotlar üzerindeki araştırmalarını uzun süredir sürdürüen AMBER laboratuvarları DURUS-2D'nin bizler gibi koşabilmesi için insanların yürüme ve koşularını analiz ettiler. Kas ve kemiklerin hareketlerinden birçok bilgi elde eden araştırmacılar aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere oldukça etkileyici sonuçlara ulaşmışlar.

Tabii DURUS-2D koşabilen ilk robot da değil. Hem MIT'nin Cheetah'sı hem de Michigan Üniversitesi'nin MABEL'i daha önce bu alanda ilginç işlere imza atmışlardı. Cheetah dört ayak üzerinde koşarken MABEL robot çift ayak üzerinde koşabiliyordu.

NASA'nın Valkyrie insansı robotunu da geliştiren Aaron Ames ve onun araştırma grubunun bir diğer ürünü, DURUS-2D'nin görüntülerini aşağıdaki pencereden izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3961 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
durus-2d, robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim