Anlık Bildirim

Intel, İrlanda'da 8 milyar dolarlık üretim tesisi açacak

ABD merkezli dev teknoloji şirketi Intel, İrlanda'da yeni bir üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. 1600 kişinin istihdam edileceği bu tesis 8 milyar dolara mal olacak...
Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan Intel, İrlanda'nın Co Kildare kentinde planlanan devasa yeni 110 bin m2'lik üretim tesisi ile üretim yeteneklerini arttırmak istiyor. Bu yeni tesis, halihazırda varolan 90.000 m2'lik bir üretim tesisini genişletecek.

4 yılda tamamlanacak

Intel'in yeni tesisinin 8 milyar dolarlık bir bütçesi var, 3 bin inşaat işçisinin yardımı ile tamamlanması 4 yıl alacak olan tesiste tamamlandığında 1600 kişi çalışmaya başlayacak. Şirketin yeni üretim tesisinde 63 metreye kadar çıkacak 8 büyük su tankı olacak, yedek jeneratörleri, atık su arıtma tesislerini ve daha fazlasını içerecek başka tesisler de olacak.
Atık su arıtma tesislerinin ise, üretim için her gün harcanan 37 milyon litrelik su kullanımını karşılamak için planlandığı belirtiliyor. Ayrıca Intel, bu tesisin kurulma aşamasında doğaya verilebilecek zararlar için 6 bin ağaç ve 12 bin çalılık dikme sözü verdi. Bunlara ek olarak tesiste 400 bisiklet park alanı ve yaklaşık 600 aracı barındırabilecek çok katlı bir otopark da yer alacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim