Anlık Bildirim

AMD Fusion işlemcileriyle dizüstü bilgisayarlarda en yüksek işlem gücünü hedefliyor

AMD Fusion işlemcileriyle dizüstü bilgisayarlarda en yüksek işlem gücünü hedefliyor

Intel entegre grafik özellikli yeni nesil işlemcilerini 3 Ocak'ta duyurmaya hazırlanıyor. Fusion projesiyle CPU+GPU tasarımını ilk defa 3 yıl önce telaffuz eden AMD cephesinde ise çalışmalar devam ediyor ve Fusion işlemcilerinin 2011 ile birlikte pazara sunulması bekleniyor. Ancak AMD zamanlama açısından rakibinin gerisinde kalsa bile iddialı konuşuyor ve teknolojik üstünlüklere sahip olacaklarını iddia ediyor.

AMD'nin melez tasarımlı yeni nesil işlemcilerinde en çok güvendiği nokta kullanacağı entegre grafik birimi olacak. Hangi GPU'nun kullanılacağı henüz açıklanmış olmasa da AMD'nin bu açıdan avantajlı olacağı zira Unified Video Decoder teknolojisiyle yüksek tanımlı video hızlandırma, Stream teknolojisiyle de GPGPU destekli uygulamalarda ATi teknolojileriyle güçlü bir pozisyonda olması bekleniyor.

Grafik performansları harici ekran kartları kadar yüksek olması beklenmeyen ilk nesil Fusion işlemcilerinin, günümüzün çipsete entegre grafik birimlerinden ve Intel'in entegre grafik özellikli işlemcilerinden daha yüksek 3D performansı sunacağı ayrıca modern oyunlarının önemli bir kısmını belli çözünürlük ayarlarında ve kabul edilebilir detay seviyelerinde oynatabileceği de söyleniyor.

32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve yaklaşık 1 milyar transitöre sahip olması beklenen doğal tasarımlı Fusion işlemcileriyle AMD ilk olarak dizüstü bilgisayar pazarına adım atacak. Bu açıdan oldukça iddialı olan AMD, Fusion işlemci ailesiyle birlikte platform bazında en yüksek bilgi-işlem performansını sunan mobil çözümleri sunacağını ve tüm bu yeniliklerin 2011'de gerçekleşeceğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim