Anlık Bildirim

45nm Phenom işlemci örnekleri için geri sayım başladı

45nm Phenom işlemci örnekleri için geri sayım başladı

Nehalem testelerinin yayına verilmesiyle birlikte gözler AMD'nin Deneb kod adlı 45nm Phenom işlemcilerine çevrildi. 17 Kaısm'da satışı başlayacak olan Nehalem tabanlı Core i7 işlemcilerini takiben bu ay içerisinde 45nm Phenom işlemcilerine ait örneklerin dağıtılabileceği bildiriliyor yani Nehalem ve Deneb testlerine ev sahipliği yapması açısından Kasım ayının yıla damgasını vuracak gelişmelerden iki çok önemlisine ev sahipliği yapmış olacak.

Gelen bilgilere göre 45nm Phenom işlemcileri için AMD artık son dönemece girmiş durumda. Soket AM2+ formunda olacak ilk modeller, 6MB büyüklüğünde seviye 3 bellek ile gelecek ve mevcut Phenom modellerine göre yeni üretim teknolojisinin ciddi katkısı ile hız aşırtma noktasında daha başarılı olacağı sık sık dile getiriliyor.

Ayrıca yapılan mimari güncellemeler ile aynı saat hızında yine mevcut yani 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Phenom modellerinden daha hızlı olacağı ifade edilen 45nm "Deneb" Phenom işlemcilerinin Aralık ayı ile birlikte raflardaki yerlerini almaya başlayacağı ifade ediliyor. Hatırtlatma olması açısından AMD'nin daha önce beliren resmi yol haritasıyla birlikte 45nm Phenom işlemcilerinin Las Vegas'ta yapılacak Tüketici Elektroniği Fuar'ında yani Ocak ayının ilk günlerinde lanse edeceği ortaya çıkmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim