Anlık Bildirim

Microsoft, Chrome indirme uygulamasını mağazaya yüklendikten hemen sonra kaldırdı

Windows 10S işletim sistemi kullanıcıları bir ara Microsoft Store mağazası üzerinde Chrome indirme uygulamasını görünce sevinmişti ancak bu sevinç çok kısa sürdü.

Windows 10S sürümü ile uygulama mağazasının zorunlu kılınması ve haliyle uygulamalar üzerindeki kontrolün artması, bu alanda yer almak isteyen geliştiricilerin optimizasyon sürecine girmesini zorunlu kılıyor. Google ise karşı taraftan bazı adımlar bekliyor.

Mesaj gönderdi

Hali hazırda Windows 10S işletim sistemi kullanıcılarının Chrome tarayıcısı kullanma şansı yok zira Microsoft Store mağazasında mevcut değil. Google’a bu konuda pek çok eleştiri iletilmişti ve mağazaya Chrome uygulamasının yüklenmesi istenmişti.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme, Google’ın uzun bir süre mağazadan uzak kalacağını gösteriyor. Firmanın Microsoft Store üzerine yüklediği Chrome indirme uygulaması 12 saat sonra politikaları ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldı.

Microsoft mağazaya tamamen fonksiyonel uygulamalar yüklenmesini istiyor ve haliyle Chrome yükleme uygulaması da bu kuralın dışında kalıyor. Bu bakımdan da kaldırılması kaçınılmaz oluyor.

Peki Google bunu bildiği halde neden bir yönlendirme uygulaması yükledi? Bazı kaynaklar iki firmanın çocukluk yaptığını belirtse de aslında Google rakibinden bazı hamleler bekliyor. İlk olarak mağazaya yüklenecek tarayıcının EdgeHTML ve JS motorları üzerinde şekillenmesi gerekiyor. Bu yüzden Chrome’un tamamen baştan kodlanması lazım.

Diğer taraftan Windows 10S işletim sisteminde varsayılan tarayıcı Edge ve varsayılan arama motoru da Bing. Kullanıcıların varsayılan tarayıcıyı değiştirmesine izin verilmiyor. Yani Microsoft burada benim hakimiyetim geçer demek istiyor. Bu da elbette Google’ın işine gelmiyor. Bakalım ikili arasındaki kavga ne zaman bitecek?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim