Anlık Bildirim

Torrent sitelerinden BTjunkie de kapandı


Geçtiğimiz ay yaşanan MegaUpload kurucusunun Yeni Zelanda'daki evinde gözaltına alınması ve sitenin yetkili merciler tarafından süresiz kapatılması korsan paylaşım yapan pek çok platforma geri adım attırdı. Bazıları tamamen kişisel depolama çözümüne dönerken bazıları da ABD'den erişimi engelledi. 2011 yılının en çok ziyaret edilen 5. torrent sitesi konumundaki  BTjunkie de yayınına son veren platformlardan.

Site anasayfasına girenleri gönüllü olarak yayına son verildiğini ve destek olan herkese teşekkür edildiğini belirten bir mesaj karşılıyor. BTjunkie bünyesinde 4 milyon dosya barındırıyor ve her gün dört binden fazla dosya ekleniyordu.

TorrentFreak sitesine konuşan kurucusu ise MegaUpload ve Pirate Bay örneklerinin kendilerini bu kararı almaya zorladığını belirtti. 

MegaUpload ile başlayan süreçte Filesonic, Fileserve, QuickSilverScreen gibi pek çok platform telif hakkı içeren dosyaların paylaşımını sona erdirdi veya tamamen kapandı. Kullanıcılar şimdilik internette mevcut bulunan diğer alternatiflere yöneliyor. Ancak onların akıbetinin de ne olacağı meçhul.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12731 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bittorrent
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim