Anlık Bildirim

Zynga patronu maaşını 1 dolara indirdi

Zynga patronu maaşını 1 dolara indirdi

Ekonomik yönden sıkıntı çeken firmalarda tepe yöneticilerinin maaşlarını 1 dolara indirmesi artık sembolik bir hareket haline geldi. 

Facebook üzerinde geliştirdiği oyunlarla sosyal oyun segmentini ortaya çıkaran ve 7 milyar dolar borsa değerine ulaşan Zynga, geçen yılın ikinci yarısından bu yana mali olarak kriz içerisine girdi. Hisse değeri 12 dolardan 3.51 dolara gerilerken, 11 sosyal oyun ve 3 stüdyonun faaliyetlerine son verildi.

Devam eden mali sıkıntılar nedeniyle Zynga'nın patronu Mark Pincus, yıllık maaşını bir dolara düşürdüğünü ve ikramiye alan yönetici listesinden de kendisini çıkardığını duyurdu. Pincus bu davranışla Zynga'nın bozulan imajını düzeltmek ve diğer yöneticilere örnek olmak amacını taşıyor.
Ayrıca firmanın önümüzdeki dönemde yönetim kurulu üyelerinin maaşlarında kesinti yapacağı da bir süre önce gündeme gelmişti. Pincus'un duyurusu sonrası Zynga'nın borsada işlem gören hisselerinde bir miktar artış yaşandı.

Steve Jobs da Apple'ın yeniden başına geçtiği dönemlerde sembolik 1 dolar maaş alan patronlar listesine girmişti.

Patronların 1 dolarlık maaş ile geçinemeyeceği ortada. Ancak arka planda olan gerçek bu patronların aslında firmanın önemli oranda hisselerine sahip olması. Bloomberg, Pincus'un toplam malvarlığının 800 milyon dolar olduğunu ifade ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1403 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zynga, uygulama haber ve mark pincus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim