Anlık Bildirim

AMD-ATi giriş seviyesi ekran kartlarında fiyat indirimine gidiyor

AMD-ATi giriş seviyesi ekran kartlarında fiyat indirimine gidiyor

Nvidia'nın GeForce GTX 285 ve GeForce GTX 295 atağına çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 modelinde indirime giderek yanıt veren AMD-ATi'nin giriş seviyesi ekran kartlarında da indirime gitmeye hazırlandığı belirtiliyor. Özellikle GeForce 9500GT satışlarının iyi gitmesi ve Nvidia'nın önümüzdeki günlerde bu modeli yeniden isimlendirerek GeForce GT1xx serisine dahil edecek olması karşısında AMD-ATi'nin hem fiyatlarda indirimeye gitmeye hem de yeni modeller duyurmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Yapılan açıklamalara göre AMD-ATi, 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV710 GPU'sunun güç verdiği Radeon HD 4350 ve Radeon HD 4550 modellerinde fiyatları aşağı çekerek satışlarını ve doğal olarak pazar payını arttırmaya çalışacak. Öte yandan giriş seviyesinde yüksek bellek kapasitesine sahip modellerin ilgi görmesi nedeniyle firmanın 512MB bellek kapasitesine sahip modellere oranla %5 daha hızlı olacağı belirtilen Radeon HD 4350 1GB ve Radeon HD 4550 1GB modellerini hazırladığı da bildiriliyor.

İndirim oranı hakkında henüz net bir bilgli olmamakla birlikte atılacak adımın özellikle OEM üreticilerine yönelik olacağı, 1GB bellekli Radeon HD 4550 modelinin de önümüzeki günlerde kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim